Kendisine saldıran kurtu tüfekle yaraladı, bıçağıyla öldürdü

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Çayözü Köyünde yaşayan çiftçi Kazım Yıldız (53) avlanmak için çıktığı kırsalda kurtların saldırısına uğradı. Yıldız, kendisine saldıran 3 kurtan birini tüfeğiyle yaraladı. Yaralı kurtun tekrar saldırması üzerine Yıldız iki



Yozgat’ta 10 gün önce etkili olan kar yağışı şehri beyaz örtüyle kapladı. Doğal yaşam alanları karla kaplanınca, yiyecek bulma sıkıntısı çeken yaban hayvanları ise dağdan insan yaşam alanlarına gelmeye başladı. Çayözü Köyünde çiftçilikle geçimini sağlayan Kazım Yıldız, av tüfeği ile birlikte ördek avına çıktığı sırada kurtların saldırısına uğradı.

Kazım Yıldız başından geçen olayı şöyle anlattı: “Sabah erken saatinden itibaren hayvanların yemini vererek avlanmaya çıktım. Köyümüzün birkaç kilometre uzağındaki dere yatağında ördek avına çıktım. Hava biraz sisli idi. Ben ördek beklerken uzaktan bana doğru köpeklerin yaklaştığını gördüm. Yaklaştıkça karşıdan gelenlerin köpek değil kurt olduğunu fark ettim. Kurtlardan birisi çok yaklaştı 5-6 metre mesafe kalınca tüfeğimle ateş ettim. Kurt yere yıkıldı fakat tekrar kalkarak üzerime saldırdı. Bu sırada belimdeki av bıçağımı çıkararak kurtu iki kez bıçaklayarak öldürdüm. Diğer kurtlara ateş etmek istedim fakat kurtun saldırısından dolayı ateş edemedim. Öldürdüğüm kurdu alarak evimin önündeki direğe astım.”

Hayvancılıkla geçimini sağladığını ifade eden Yıldız, ”Ben hayvancılıkla uğraşıyorum. Kışın bu aylarda kurtların çiftleşme dönemi olduğu için guruplar halinde gezerler. Ben 3 kişilik bir gruba denk geldim. Çocukluğumdan beri çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıyorum. Kurttan korkmam saldırmasaydı bende bir şey yapmayacaktım. Mecbur kaldım öldürdüm.” diye konuştu.

Kazım Yıldız’ın oğlu Mustafa Yıldız ise kurtların babasına saldırdığını duyunca çok korktuklarını belirterek, ”Babam bazen avlanmaya çıkar. Fakat ilk defa böyle bir kurt saldırısına maruz kaldı. Bölgemizde kurtların olduğunu biliyoruz. Bu yüzden evimizin önünde 7 tane Sivas kangal köpeğimiz var. Kurtlar köpeklerimizin olmasından dolayı buralara yaklaşamıyor. Köpeklerimizin sesini duyunca korkuyorlar. Kurtların saldırısında çok şükür babama bir şey olmadı.” dedi.