CHP - MHP hükümet olursa Türkiye ekonomisi geriye gider

Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, CHP - MHP'nin iktidar olması halinde Türkiye ekonomisinin geriye gideceğini savunarak, "CHP-MHP hükümeti ulusalcılığın, içe kapanmanın geri döndüğü bütün bu tarihin en büyük davası olan ergenekon soruşturmasını bitip muhtemelen Zekeriya Öz'ünde asıldığı bir Türkiye'ye gider. Türkiye mahvolur" dedi.

CHP - MHP hükümet olursa Türkiye ekonomisi geriye gider
Beyaz tv ekranlarından yayınlanan Latif Şimşek'in sunduğu Dinamit programında ANAR'ın 100 bin kişiyle yaptığı seçim anketinin sonucu değerlendirildi. Programda, Can Ataklı ile Rasim Ozan Kütahyalı arasında tansiyon yükseldi. İkili arasında sert tartışmalar yaşandı. 

"Ben bu anketlerin doğruluğundan kuşkuluyum" diyen Ataklı, "Çünkü birbirinin türevi böyle birçok anket şirketi çıktı. Birinci endişem şu kafalara sanki Ak Parti yüzde 48-49 olacak bunu sokmak niyeti var mı bunu bilemiyorum. İkincisi, anket güvenliği ve denetimi ne kadar yapılıyor bunu bilmiyoruz. Mesela Avrupa'da bu kadar çok sayıda anket yapan kuruluş var mı. Benim bildiğim bir tane var. Onun için türevleri diyorum. ANAR'IN 100 bin kişiyle anket yapması bin 200 kişiyle yapmaktan daha iyi sonuç verecek diye bilimsel birşey yok. 100 bin kişi daha da yanıltıcı olabilir. Çünkü anket yapmak ya da telefonun başına geçip bin 200 kişiye sormak değil" değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek'in "MHP'nin bir baraj sorunu var mı, sizce MHP baraj altında kalabilir mi?" sorusuna Ataklı, "Yok öyle birşey" diye cevap verdi.

Bunun üzerine söze giren Kütahyalı Ataklı'ya, "Tam bir MHP destekçisi oldun" dedi.

Ataklı ise Kütahyalı'ya, "Böyle bir laf olmaz. Senin burada yaptığın Ak Parti bayraktarlığına karşı ben MHP'nin, CHP'nin, DSP'nin hepsinin adına konuşuyorum" diye karşılık verdi.

Kütahyalı da "Çünkü senin tek amacın var Ak Parti'nin iktidardan düşmesi" diye çıkıştı.

"Doğru orada birşey yok ki ben muhalifim diyorum. Bu iktidara muhalifim. Ben bu iktidarın bir seçim daha kazanarak Türkiye'yi iyi bir yere götüreceğini inanmıyorum" diye yanıt veren Ataklı'ya Kütahyalı, "MHP'nin tek başına iktidarını daha mı hayırlı bulursun?" diye sordu.

Ataklı da bunun üzerine, "Ama böyle soru olmaz. Bu demokratik değil, insan haklarına aykırı. Çünkü sen polemik yaratmak, kafalara bir zehir akıtmak için soruyorsun. Evet MHP'nin tek başına iktidar olması daha iyi olur, CHP'nin de tek başına iktidar olması daha iyi olur" dedi.

"Sizin bu muhalif samimiyetinize inanmıyorum. Bir insanın dünya görüşü olur, bu iki parti birbirine zıtken nasıl ittifak ediyorlar. Sizin ki Ak Parti düşmanlığı" diyen Kütahyalı'ya Ataklı, "Allah aşkına cahillik yapma. İki şeye bakarsın. Bir, benim arzuladığım siyasi, benim zihniyetimde bir siyasi iktidarın iktidarda olması, İki tahammül edeceğim bir iktidarın olması" diye karşılık verdi.

Bunun üzerine söze giren Sağlar, "MHP iktidarına tahammül edebilirsin o zaman, CHP'ye de tahammül edebilirsin ama Ak Parti'ye tahammül edemezsin o çıkıyor bundan" dedi.

Ataklı da, "Benim siyasi zihniteyimi koymuyorum şimdi ortaya. Diyorum ki, falanca parti iktidara gelirse beğensem de beğenmesem de ona çok ses çıkarmayabilirim. Bundan önceki seçimlerde Süleyman Demirel'in partisinden hiç haz etmedim, iktidarda olması hiç hoşuma gitmedi. Ama ANAP, DYP, CHP o zaman SHP'ydi ANAP'ın uygulamalarından özellikle Özal'ın bugüne benzer diktatörlüğünden rahatsızlığım vardı. O seçim için söylüyorum oyumu başka bir partiye verdim.  Ama Demirel'in başkanlığı o kadar rahatsız etmedi. Ama ANAP kazansaydı Mesut Yılmaz başbakan olsaydı rahatsIzlığım iki katı olacaktı. Bunu söylemeye çalışıyorum" diye konuştu.

"CHP TÜRKİYE EKONOMİSİNİN ANASINI AĞLATTI"

CHP - MHP hükümet olursa Türkiye ekonomisinin geriye gideceğini savunan Kütahyalı, "Çünkü CHP aile sigortası diye birşey uyduruyor. Bunun değeri 36 küsür kattrilyon lira zaten Türkiye'nin yıllık yatırım büteçesi. Elbette Türkiye yoksulluğa, fakirine, açına, evsizine sahip çıkmalıdır. Bu sosyal devletin gereğidir. Ama bu politika tam manasıyla popülizmdir. DYP, SHP hükümeti biliyorsunuz 38-43 kıyak emeklilik yasasını çıkarttı, Türkiye ekonomisinin anasını ağlattı" diye konuştu.

Ataklı ise bunun üzerine, "Yani sen diyorsun ki, bu memleketin fakiri fukarası dibine kadar gitsin yeter ki ben para kazanayım. Neden seni bu kadar rahatsız ediyor?" diye sordu.

Kütahyalı da "O uygulama fakiri daha fakir yapar" diye cevap verdi.

"Niye yapsın?" diye soran Ataklı Kütahyalı'ya, "Yaptı. CHP 1991-1996 arası iktidardadı ekonominin anasını ağlattılar" diye cevap verdi.

Ataklı da bunun üzerine "Bu memlektin fakirinin fukarasının ayda 600 lira alması niye ekonomiyi batırıyor?" diye sordu.

"Çünkü bu hesapta bütün Türkiye'nin yıllık yatırım bütçesi, yol, su, hastane Türkiye'yi yatırıma, istihdama yöneltecek durum yok, üretim yok" diye cevap veren Kütahyalı, "Burada mevcut parayı dağıtmak var bu tipik popülist devletçi sosyalist bir mantıktır. Bu sosyalist mantığa, MHP nasyonel sosyalist olarak, CHP ulusalcı sosyalist olarak sahip çıkabilir. Ama bu sosyalist devletçi mantık ülkeleri berbat etmiştir. Bütün bir doğu avrupayı berbat etmiştir. İnsanlar açlıktan kurudu ondan sonra rejimler çöktü. Ayrıca 1991-2002 yılları arası 11 yıl bu ülkeyi DYP, ANAP, CHP, DSP, Refah Partisi hepsi beraber yönettiler. Ülke mahvoldu. DYP-SHP hükümeti zamanında çıkarttığı kıyak emeklilik yasası kadar bölücü bir yasa ben tarihte görmedim. Ekonominin dibini gömdürdü. Dahası CHP-MHP hükümeti ulusalcılığın, içe kapanmanın geri döndüğü bütün bu tarihin en büyük davası olan ergenekon soruşturmasını bitip muhtemelen Zekeriya Öz'ünde asıldığı bir Türkiye'ye gider. Türkiye mahvolur" şeklinde konuştu.


BEYAZ GAZETE