Türkiye, Moldova‘ya 5 adet ambulans hibe etti

Türkiye tarafından Moldova Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’na 3 adet ve Gökoğuz (Gagauz) Yeri Özerk Bölgesi’ne 2 adet olmak üzere toplam 5 adet ambulans hibe edildi.

Türkiye, Moldova‘ya 5 adet ambulans hibe etti


İki adedi Kişinev Cumhuriyet Klinik Hastanesi, iki adedi Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi (Acil Yardım Bölge Hastanesi ile Vulkaneşti Bölge Hastanesi), bir adedi ise Bãlţi Bölge Hastanesinde kullanılacak ambulanslar Kişinev Cumhuriyet Klinik Hastanesi’nde düzenlenen törenle teslim edildi.

Kişinev Büyükelçisi Ahmet Ferit Ülker, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile Moldova arasındaki ilişkilerin dostluk ve kardeşlik temelinde sürdürüldüğünü, bundan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ayrıca TİKA aracılığıyla Moldova’ya yapılan yardımlardan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Moldova Sağlık Bakanı Andrei Usatii ise Türkiye’nin sağlık alanında Moldova’ya yapmış olduğu yardımlardan dolayı teşekkürlerini ileterek, bugüne kadar ambulans hizmetlerini kiralama suretiyle yapabildiklerini, son model beş adet ambulansın sağlık alanındaki çalışmalarına güç katacağını söyledi.

Büyükelçi Ülker ve TİKA’nın Moldova koordinatörü Sibel Saka ayrıca Gökoğuz Yeri‘ni ziyaret etti. Bölge Başkanı Mihail Formuzal ile yapılan görüşmede, önümüzdeki iki yıl içinde altyapı projelerinin uygulanmasında ortak işbirliği soruları ele alındı. Özellikle, taraflar Vulkaneşti bölgesinde su temini projelerinin hayata geçirilmesi ve bölgenin küçük kasabalarında mini projelerin uygulanması konularına değindi.

Toplantıda son yıllarda işbirliğin başarılı karakteri işaret edildi ve gelecekte de verimli ilişkilerin düzeyini korumak için niyetler dile getirildi.