Kınalı kuzular dualarla uğurlandı

Nevşehir‘in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhöyük beldesinde askere gidecek 40 genç, dualarla askere uğurlandı.



Uğurlama töreni öncesinde, Yazıhöyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, 1991/1 tertip olarak askere gidecek gençlere moral gezisi düzenledi. Dünyanın sayılı kültür, doğa ve manzara turizmi bölgelerinden olan Kapadokya’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezen adaylara gezi programı sonunda, Başkan Çavdar öğle yemeği verdi. Başkan, Şubat ayı celbinde silâh altına alınacak gençlerle gezi boyunca yakından ilgilendi.

Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, kutsal olan vatani görevlerini yerine getirmek üzere gençleri askere göndermenin sevinç ve heyecanını kendileri ve aileleri ile birlikte yaşadığını söyledi. Asker adayları ve aileleri de Belediye Başkanı Cengiz Çavdar‘a teşekkür ederek, mutlu ve hüzünlü günlerinde yanlarında olmasından memnun olduklarını dile getirdi.

Gezi sonrasında beldeye dönen gençlere dua merasimi töreni yapıldı. Törene Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Derinkuyu İlçe Müftüsü Abdullah Bora, asker adayları, asker aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dua merasimi sonrasında, vatandaşlar ve aileleri, gözyaşları içinde ‘kınalı kuzulaı‘nı görev yerlerine uğurladı.