Özgürgün: Thy, Sponsoru Olduğu Kulüpleri Güney Kıbrıs'a Getirebilir

KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Barcelona ve Manchester United`ın sponsoru THY`nin, takımı Rum Kesimi`ne uçurmasında sakınca olmadığını söyledi.

Özgürgün: Thy, Sponsoru Olduğu Kulüpleri Güney Kıbrıs'a Getirebilir


Devler Ligi’nde tur atlayan Apoel, THY’nin uçurduğu Barcelona ya da Manchester United ile eşleşirse Kıbrıs sorunu futbola taşınacak. Bu sezon Devler Ligi’nin G Grubu’nda mücadele eden Kıbrıs Rum Kesimi takımı Apoel, büyük bir sürprize imza atarak gruplardan çıkmayı garantiledi. Ada temsilcisinin tarihinde ilk kez 2. tura yükselmesinin ardından tüm gözler kura çekimine çevrildi. THY`nin söz konusu takımlardan biri Rum Kesimi`ne getirebileceğini ifade eden KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, "Bu olaya sportif açıdan bakmak gerekir. Spor olayının da siyasetle birlikte bir şekilde kullanılmaması gerekmektedir diye düşünüyorum. Ama aynısının Kıbrıslı Türk gençlerine de uygulanması gerekir." dedi.


AB ülkelerinin KKTC sporuna uyguladığı ambargoyu da dile getiren Özgürgün, "Biz Güney Kıbrıs`la her zaman bu maçları yapabileceğimizi söylememize rağmen, bizlerin Güneye gidip maç yapmamıza rağmen onların KKTC`ye gelip bir maç yaptığı görülmemiştir. Bizler Türk takımlarıyla da maç yapamıyoruz. Dolayısıyla biz bunun da ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Esas insanlık ayıbı olan da budur. THY sponsor olduğu için Güney Kıbrıs`a gidebilir. Bunu spor ruhu içerisinde değerlendirmek istiyorum. Ama bunu, bugüne kadar konuyu siyasi bir boyuta taşımış Rumlardan da bekliyorum." diyerek KKTC`ye uygulanan ambargodan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Şampiyonlar Ligi`nde eşleşmeler 16 Aralık Cuma günü İsviçre’nin Nyon kentinde çekilecek kura ile belli olacak.