Trabzonspor'un Avrupa'da Başı Döndü

mavililer, daha sonraUEFA Avrupa Ligi`nde yoluna devam etti-UEFA Avrupa Ligi`nde Athletic Bilbao ile ilk maçına çıkanKaradeniz ekibi, ikinci maç öncesi Şampiyonlar Ligi grupmaçlarına alındı-Şampiyonlar Ligi grup maçlarını üçüncü sırada tamamlayanbordo-mavililer, tekrar UEFA Avrupa Ligi`ne döndüTRABZON - 08.

12.2011 - UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu`nda üçüncü sırada yer alarak Şampiyonlar Ligi`ne veda eden Trabzonspor, bu sezon Avrupa`da UEFA Avrupa Ligi ile Şampiyonlar Ligi arasında gel-gitler yaşadı.

Geçen sezonu 82 puan ile Fenerbahçe`nin arkasında ikinci sırada tamamlayarak Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda oynamaya hak kazanan bordo-mavililer, Benfica`ya deplasmanda 2-0 yenilirken sahasında 1-1 berabere kalarak grup maçlarına katılmaya hak kazanamadı.

UEFA Avrupa Ligi`nde yoluna devam eden Karadeniz ekibi, play-off turunda Athletic Bilbao ile eşleşti. İspanyol rakibi ile deplasmanda golsüz berabere kalan bordo-mavili takım, ikinci maç öncesi ise futbolda şike iddialarına ilişkin yaşanan gelişmeler üzerine Fenerbahçe`nin yerine Şampiyonlar Ligi grup maçlarına alındı.

Şampiyonlar Ligi`nde (B) Grubu`na düşerek İnter, CSKA Moskova, Lille ile eşleşen ve grubu üçüncü sırada tamamlayan bordo-mavililer, tekrar UEFA Avrupa Ligi`ne döndü.

27 Temmuz`da Benfica maçıyla Avrupa kupası maçlarına başlayan bordo-mavililer, 4,5 ay süresince Avrupa`da 2 kez Şampiyonlar Ligi, 2 kez de UEFA Avrupa Ligi`nde kendine yer bulan tek takım oldu.

-Toplam 9 maç yaptı-Trabzonspor, bu sezon şu ana dek Avrupa Kupaları`nda toplam 9 karşılaşma yaptı. Bordo-mavililer, bu karşılaşmalarda 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Trabzonspor`un bu sezon Avrupa`da yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme----------------------------Benfica-Trabzonspor......................: 2-0Trabzonspor-Benfica (İstanbul)...........: 1-1UEFA Avrupa Ligi play-off----------------------------Athletic Bilbao-Trabzonspor..............: 0-0Trabzonspor-Athletic Bilbao: oynanmadıŞampiyonlar Ligi (B) Grubu--------------------------İnter-Trabzonspor: 0-1Trabzonspor-Lille: 1-1CSKA Moskova-Trabzonspor: 3-0Trabzonspor-CSKA Moskova: 0-0Trabzonspor-İnter: 1-1Lile-Trabzonspor: 0-0(SE-MK-MTE)
Kaynak: AA