Cumhurbaşkanı Gül Viyana'da Dünya Siyasetinin Kalbinin Atacağı Programı Açacak

Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) tarafından düzenlenen Dördüncü Dünya Siyaset Konferansı`nın açılışını yapmak üzere 8-9 Aralık tarihlerinde iki günlüğüne Viyana’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, seçkin bir topluluğa hitap edecek.


Açılış konuşmasını yapacak Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Avusturya, Slovenya, Sırbistan ve Estonya Cumhurbaşkanları, Moğolistan ve Finlandiya eski Cumhurbaşkanları, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, çok sayıda eski bakan, Avrupa Konseyi Başkanı Herman van Rompuy, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Yukiya Amano, Amr Musa, Kemal Derviş, Fener Rum Patriği Bartholomeos gibi önemli isimler konferansa katılarak farklı oturumlarda konuşmalar yapacak.

Global stratejiler bağlamında dünya ekonomisi, Arap Baharı, doğal felaketler gibi konularda oturumların gerçekleştireceği konferans 11 Aralık Pazar günü sona erecek. Cumhurbaşkanı Gül Cuma günü Cumhurbaşkanı Fischer`in Dördüncü Dünya Siyaset Konferansı`na iştirak eden Devlet ve Hükümet Başkanları onuruna vereceği öğle yemeğine de katılacak.