Akre Belediyesi Kültür Sanat Projesi İle Diyarbakır'da

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Kuzey Irak bölgesinin Akre Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen kültür ve sanat programında, denbejlerin klamlarıyla keyifli anlar yaşandı.

Akre Belediyesi Kültür Sanat Projesi İle Diyarbakır'da
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir bu tür projelerin sınırları ortadan kaldırdığını söyledi

`Tarihi Amed, Güzel Akre`yi kucaklıyor` başlıklı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Akre Belediyesi işbirliği kültür sanat programına imza attı. Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu`nda fotoğraf sanatçısı Semir Akreyi`nin Akre`nin doğal güzellikleri ve folklorik unsurlarının yansıtıldığı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu`nda Akre`yi tanıtan bir belgesel film gösterildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yaptığı konuşmada kendileriniDiyarbakır`da ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi. 19 Mart 2008`de Akre`ye gittiğini belirten Baydemir, "O günden bugüne yüreğimin bir parçası Akre`de kaldı. Ama gün gelecek bu yasaklar da ortadan kalkacak ve Akre halkıyla yeniden yüreklerimiz buluşacak" dedi. Avrupa devletlerinde olduğu gibi Ortadoğu ülkelerinde de sınırların ortadan kalkması gerektiğini ifade eden Baydemir, bu tür etkinliklerle sınırların anlamını yitirdiğini kaydederek, Ortadoğu`da sınırların ortadan kalkması ve barışın zeminininoluşmasının Kürt halkının birliğiyle sağlanacağını dile getirdi. Akre Belediye Başkanı Kamiran Qasım da Akre`nin tarihi, kültürü ve sosyal yapısıyla ilgili konuşmasında Akre`nin farklı inanç ve kültürleri içerisinde barındırdığını söyledi. 1877 yılında kurulan Akre Belediyesi`nin, gelecek 25 yılı kapsayacak İmar Master Planı hazırladıklarını ifade etti. Qasım, 350 kişilik belediye personeliyle 75 bin nüfusa hizmet götürdüklerini sözlerine ekledi

Konuşmaların ardından kurulan Dengbej Divanı`nda Mihemed Taha Akreyi, Şakir Mihemed Emin ve Ehmed Zebari klamlarını seslendirdi.
Kaynak: İHA