İki Yılı Aşkın Süredir Devam Eden Hasret Sona Erdiistanbul

Spor Toto Süper Lig`de yılın son derbisinde Fenerbahçe`yi 3-1 yenen Galatasaray, ezeli rakiplerine karşı 2 yılı aşkın süre derbi galibiyeti elde etti.

Galatasaray, 639 gün sonra averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yaptığı son 8 lig maçını da kazanamayan sarı-kırmızılı futbol takımı, Türk Telekom Arena`da bu akşamki galibiyetle derbilerdeki 3 puan hasretine son verdi.

Ezeli rakipleriyle yaptığı 8 lig maçından 5`ini yitiren, 3`ünde berabere kalan ``Cim Bom``, 12 Eylül 2009 tarihinde Beşiktaş`ı Ali Sami Yen Stadı`nda Mustafa Sarp ve Milan Baros`un (2) golleriyle 3-0 yendiği maçın ardından ilk kez taraftarlarına derbi zaferi izlettirdi.

Spor Toto Süper Lig`de son haftalarda çıkışa geçen Galatasaray, son 6 maçında 2 gol yedi. Galatasaray`ın bu sezon öncesinde kadrosuna kattığı Uruguaylı kaleci Muslera, kalesinde güven verirken, orta saha ve savunma oyuncuları formda olan sarı-kırmızılı ekip, son 6 karşılaşmada kalesinde sadece 2 gol gördü.

Aslan, 639 gün sonra averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Ligde en son 2009-10 sezonunun 23. haftasını lider olarak kapatan ve 24. haftada Eskişehirspor`a deplasmanda 2-1 mağlup olarak koltuğunu Bursaspor`a kaptıran Galatasaray, 8 Mart 2010 tarihinde oynanan bu karşılaşmadan sonra lider olamadı.

Galatasaray, tam 59 lig haftası ve 639 gün sonra yeniden haftayı lider kapatmanın sevincini yaşadı.

Sarı-kırmızılılar, 2010-11 sezonununda oynanan 34 haftada da liderlik koltuğuna oturamadı.
Kaynak: AA