Mesai Saatinde Polis, Mesai Dışında İşçi Oldular

Ekonomik sıkıntı içerisinde olan Kurt ailesine polis sahip çıktı.

Evleri oturulmayacak kadar kötü olan ev, polislerin ve hayırsever esnafın katkılarıyla yenilendi. Gündüz mesai yapan polisler, mesaisini bitirdikten sonra da evi onarmak için işçi gibi çalıştı.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde polisler, eşinden ayrıldığı için iki çocuğu ile yaşayan ve geçimini çöplerden hurda toplayarak sağlayan Muharrem Kurt`a umut ışığı oldu. Polisin yardımları ile hayata tekrar tutunduklarını ifade eden iki çocuk babası Muharrem Kurt (35), “Bize sahip çıkan polise teşekkür ediyorum. Onlar benim evimde çocuklarım için işçi gibi çalıştılar. Bu beni çok duygulandırdı, hepsinden Allah razı olsun.” dedi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Yunus Emre Mahallesi İstiklal Caddesi`nde yardıma muhtaç aileler için yapılan yardımlar sırasında gördükleri Kurt ailesine sahip çıktı. Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Hüseyin Özer, “Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, geçtiğimiz yıllarda başlattığı Sevgi Eli projesi kapsamında muhtaç vatandaşlara kıyafet ve gıda yardımlarında bulunurken Muharrem’in 2 küçük çocuğu ile beraber derme çatma bir evde yaşam mücadelesi verdiklerini tespit ettik. Durumu İlçe Emniyet Müdürümüz İsmail Kılıç’a bildirdik, onun da desteğiyle başlayan yardım çalışmaları ile Kurt ailesinin yaşam umutları tekrar yeşermeye başladı.” diye konuştu. Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Özer, esnaf, belediye ve emniyet çalışanlarının el birliği ile evi çatısından boyasına, hatta eşyalarına kadar elden geçirdiklerini ifade ederek, "Bu sürede ev sakinlerini başka bir yerde misafir ettik. Ev için 10 bin TL üzerinde harcama yapıldı. Anneleri yanlarında olmayan iki minik kardeşe hem annelik hem de babalık yapan Muharrem Kurt`un sıcak bir yuvada yaşamaları için polis arkadaşlarımız çalışma saatleri dışında evi baştan aşağı elden geçirdi. Polis arkadaşlarımızın kimi harç kardı, kimi tuğla ördü.” şeklinde yapılan çalışmaları anlattı.

Yaklaşık 2 hafta önce başlayan çalışmaları yerinde inceleyen İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kılıç, çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçe Emniyet Müdürü Kılıç, aileye yardımda bulunan esnaf ve kurumlara teşekkür ederek, emniyet çalışanlarını da bu örnek davranışları için tebrik etti.