Hamdi Sedefçi, Ahmet Davutoğlu'nu Kırkpınar’a Davet Etti

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu 651.

tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davet etti.

Büyükelçiler Konferansı için Edirne’ye gelen Davutoğlu programın son gününde Edirne Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından belediye bandosu eşliğinde eşliğinde karşılanan Davutoğlu, başkanın makamına geçti. Sedefçi, tarafından Balkan Şavaşları’nın anlatıldığı tablo, Edirne Kari işlemesi bulunduğu tablo ile Pehlivan heykeli hediye etti.

Pehlivan heykelini takdiminde konuşan Sedefçi, "Siz Edirne’ye çok şey kattınız ama yetmedi. Geçen yıl yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne sayın Başbakanımız iki bakanla birlikte şeref verdi. Kırkpınarımızın özel yılında çok büyük bir tanıtım ve yansıması oldu. Bu yıl ki, Kırkpınar Güreşlerimizin son final günü 8 Temmuz. Bu tarihte bu plaketi davetiye olarak veriyorum. Sizi en 10 tane dışişleri bakanı ile birlikte Kırkpınar’a bekliyoruz. 8 Temmuz tarihi unutmayınız lütfen. 10 tane Dışişleri Bakanına altın kemer takmak bizim için şeref olur." dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu da Belediye Başkanı’na bir hediye vererek Kırkpınar yağlı güreşlerine geleceğini, görüşme yapacağı dışişleri bakanlarına bunu duyuracağını ifade etti.