Evsizler İçin Yapılan Eyleme Numan Kurtulmuş Da Katıldı (özel)

Beyoğlu’nda çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri sokakta yaşayan evsizlerin durumuna dikkat çekmek için eylem yaptı.

Taksim Meydanı’ndaki eyleme HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da destek verdi. Eyleme katılanların sabaha kadar Taksim Meydanı’nda oturma eylemi yapacakları belirtildi.

Çeşitli sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 50 kişi, saat 20.00 sıralarında Taksim Meydanı’nda toplandı. Grup, kış mevsiminin yaklaşması sebebiyle, sokakta yaşayan evsizlerin barınma sorununa dikkat çekmek amacıyla ‘Birimiz üşüyorsa herkes üşür’ sloganıyla üçüncü eylemini yaptı. ‘Evsizler villalara’, ‘Üşüten devlet istemiyoruz’, ‘Bir kişi üşüyorsa herkes üşür’, ‘Aç olan komşundan kaçamazsın’, ‘Herkes bir yatağı hak eder’, ‘Devlet evsizlere sahip çık’ yazılı dövizler taşıyan grup, Taksim Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Yapılan ortak basın açıklamasında, İstanbul`da 7 bin ile 10 bin arasında, Türkiye genelinde ise 70 bin kişinin evsiz olduğunu hatırlatıldı. Açıklamada, sokakta yaşayan vatandaşlar için 81 ilde de ev, yemek ve nitelikli barınma imkanı verilmesi gerektiği vurgulandı.

Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da eyleme destek verenler arasında yer aldı. Bir süre eyleme katılan evsizlerle sohbet eden Kurtulmuş daha sonra Taksim’den ayrıldı. Grup, evsizlerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Taksim Meydanı’nda sabaha kadar oturma eylemi gerçekleştireceklerini belirtti.