Öğrenciler Sözlük Sergisi Açarak Dil Öğreniyor

Bursa Nilüfer İlkbahar Koleji öğrencileri, İngilizce öğrenimini kelime ezberlemeden öteye geçirerek sözlük sergisi hazırladı.


Bursa`da eğitim faaliyetlerini sürdüren Nilüfer İlkbahar Koleji, İngilizce adına farklı bir uygulama daha gerçekleştirdi. Öğrencilerin yaparak ve uygulayarak öğrenme sürecine katkıda bulunmak için okulun ikinci katında, öğrencilerin kendi emekleriyle hazırladığı bir sözlük sergisi açıldı. Sözlükler, öğrencilerin birinci dönem öğrendikleri kelimeleri, resimleri, örnek cümlelerini içeriyor.

Nilüfer İlkbahar Koleji Müdürü İshak Göğebakan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Nilüfer Eğitim Kurumları olarak İngilizce derslerini önemsiyoruz. Bu kapsamda oldukça farlı çalışmalar yapmaktayız. Öğrencilerimizin yıl boyunca derslerde öğrendikleri İngilizcelerini yabancı öğretmenler eşliğinde pratiğe dökerek, pekiştirme imkânı bulacakları ortamlar hazırlıyoruz. Ayrıca alanında uzman İngilizce öğretmenlerimiz ders içi ve dışında öğrencilerin İngilizceyi sadece akademik bir ders olarak değil, uygulamalı bir beceri olarak görmelerine katkı sağlayacak çeşitli çalışmalar yapmaktadır."