Tekirdağ'da Huzur Evi Sakinleri 'yeni Yıla Merhaba' Dedi

Namık Kemal Üniversitesi`nde gerçekleştirilen "Yeni Yıla Merhaba" etkinliğine, Tekirdağ Zübeyde Hanım ve Çorlu Huzurevi`nden birçok kişi katıldı.

Tekirdağ'da Huzur Evi Sakinleri 'yeni Yıla Merhaba' Dedi
Huzurevinden gelen birçok kişi, etkinlikte şarkılar söyleyerek doyasıya eğlendi

"Yeni Yıla Merhaba" etkinliği Tekirdağ Değirmenaltı yerleşkesindeki Namık Kemal Üniversitesi`nde gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan huzurevinin genç sakinleri, öğrencilerle şarkı söyleyip dans ederek gönüllerince eğlendi. Etkinlikte konuşma yapan Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, "İlk mezunlarını 2012 yılı Haziran ayında verecek olan Yaşlı Bakımı Programı`nda 55 öğrenci bulunmaktadır. Günümüzde, toplumumuz da dâhil olmak üzere tüm dünyada 65 yaş üzerindeki bireylerinsayısında artış gözlenmektedir. Bu programla 65 yaş üzerindeki bireylerin hayat kalitesini arttırmaya yönelik hizmet verecek yaşlı bakım teknikerleri yetiştirilmektedir" diye konuştu. Öğrenci ve konukların şiir ve şarkılarla eşlik ettiği etkinlikte, Tekirdağ Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Topluluğu, Neyzen Cumhur Atılgan ve Üniversitemiz Müzik Topluluğu da şarkılar söyledi

Öte yandan, Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği`nin açtıkları "Bir parça dünya" adlı fotoğraf sergisinde ebru ve grafiti sanatçısı Mehmet Öznal, konuklara çalışmalarından bazı örnekler hediye etti.
Kaynak: İHA