Serik Körfez Dershanesi'nden Moral Semineri

Antalya’nın Serik ilçesinde, Körfez Dershanesi tarafından YGS ve LYS sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik seminer düzenlendi.


Özel Toros Kaynak Koleji konferans salonunda düzenlenen seminere Fem Dershaneleri Antalya Şubesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı İsmail Aldır, konuşmacı olarak katıldı.
Serik Körfez Dershanesi tarafından YGS ve LYS sınavına girecek öğrencilere yönelik,`Ders Çalışma ve Motivasyon` konulu seminere konuk olan Aldır, kitap okuyan öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olduğunu söyledi.
Aldır, “motivasyon için önce inanmak, sonra inandırmak gerekir. Öğrencilerin öğrenmede hafif kaygılarının olmasında yarar var. Çok kitap okuyan öğrenciler sınavlarda daha başarılı olur. İnsanların anlama becerisi insanın sahip olabileceği en büyük değerdir.” dedi.

Değişen sınav sistemine uygun ders çalışma alışkanlığı kazandırma metotları ve LYS ve YGS sınav sistemine uygun sorularla öğrenme yöntemi üzerinde duran Aldır, “YGS ders başarısını, LYS de konu ayrıntılarını ölçtüğü için öğrenciler bu ayrıntıyı bilmeden klasik yöntemlerle ders çalışıyorlar, klasik ders çalışma yöntemlerinden vaz geçilmeli.” diye konuştu.

Başarı için asla vazgeçilmemesi gerektiğini vurgulayan Aldır, aksi halde sınavda başarısız olunacağını kaydetti. Serik Körfez Dershanesi Müdürü Cengiz Beyaz ise sınavların yaklaştığı dönemde öğrenci psikolojisini rahatlatmak ve öğrencilerin rahat bir şekilde sınavlara girmesini sağlamak için bu semineri düzenlediklerini söyledi.