Kömür Madeninde Vagon Kazası: 9 Yaralı

Amasya`nın Suluova ilçesinde bir kömür madeninde işçileri taşıyan vagonların çarpışması sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada 9 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Kolay köyü yakınlarında bulunan özel bir maden firmasına ait kömür ocağında gece vardiyasını tamamlayan işçileri taşıyan vagon, yaklaşık 200 metre derinlikte hattan çıkıp sabah vardiyasına başlamak için madene inen işçilerin bulunduğu vagonuna çarptı. Çarpışma sonucu Selam Sağlam (29), Sefa Arslan (24), Sadık Canbolat (27), Kamil Güler (22), Ferhat Demir (26), Selim Kılıç (24), Ulaş Özdemir (35), Süleyman Kaya (22) ve Nizamettin Ergün (27) çeşitli yerlerinden yaralandı

Madenden çıkartılan yaralılar kaldırıldıkları Suluova Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Yaralı madencilerin yakınları hastaneye akın ederken, yaralıları ziyaret eden Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Küçük bir iş kazası. 2 arkadaşımızda hafif kırıklar olduğu tespit edildi. Durumları gayet iyi. Hepsine geçmiş olsun" dedi. Türkiye`nin en önemli linyit maden ocaklarının Suluova`da olduğunu anımsatan Boz, "Bu bölgede yaklaşık bin 500 kişilik istihdam sağlanıyor. İşyerleri sahipleri ile kurum ve kuruluşlar azami ölçüde güvenlik tedbirleri alıyorlar. En çok üzerinde durduğumuz nokta bu" diye konuştu. AK Parti Suluova İlçe Başkanı Aydın Korkmaz da yaralanan işçileri ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA