İzfaş 2012 Yılında Dördü Yeni 12 Fuar Düzenleyecek

İzmir Uluslararası Fuar Alanı, 2012 yılında da yoğun günler yaşayacak.

Gelecek yıl İZFAŞ tarafından 12 fuar düzenlenecek. Bunlardan Plastech İzmir, Belediye Ekipmanları, İzmir Boatshow ve MTF-Moda Tedarikçileri, ilk defa yapılacak fuarlar arasında. Profesyonel ve son tüketiciye yönelik fuarların birbiri ardına açılacağı İzmir’de, gelecek yıl yaklaşık 30 fuar organizasyonu planlanıyor. TOBB 2012 resmî fuarlar programında yer alacak etkinliklerden 12 tanesini İZFAŞ üstleniyor. Diğer fuarlar ise farklı şirketler tarafından düzenlenecek.

İZFAŞ, 2012 yılında Ayakkabı Yaz, IF Wedding Fashion İzmir, MTF-Moda Tedarikçileri, MARBLE, Ekoloji İzmir, Olivtech, İzmir Boatshow, Plastech İzmir, Ayakkabı Kış, 81. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), Belediye Ekipmanları ve Travel Turkey İzmir fuarlarını düzenleyecek. Türkiye’nin ilk, tek ve en uzun süreli uluslararası fuarı olan İEF, 31 Ağustos ile 9 Eylül 2012 arasında açılacak. Dünyada alanında önde gelen üç büyük fuar arasındaki MARBLE ise 21–24 Mart arasında 18. defa açılacak. Avrupa’nın en büyük fuarı IF Wedding Fashion İzmir`in altıncısı, 15–18 Şubat arasında. 6–9 Aralık tarihlerindeki Travel Turkey İzmir, düzenlendiği ilk yıldan itibaren her yıl büyüyen ve bu yıl beklenenin üzerinde bir başarı gösteren, şehrin en iyi fuarları arasında yerini aldı. İZFAŞ fuarları arasında gelecek yıl ilk defa IF Wedding Fashion İzmir ile eşzamanlı olarak MTF-Moda Tedarikçileri Fuarı, 10–13 Mayıs tarihlerinde Plastech İzmir–Plastik, Ambalaj ve Teknolojileri Fuarı, 28 Nisan–2 Mayıs tarihlerinde İzmir Boatshow-Tekne Yat Denizcilik Fuarı ve kasım ayında Belediye Ekipmanları Fuarı açılacak.

İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Ali Rıza Gülerman, "İzmir fuarcılığı gelişiyor. Her geçen yıl daha da artan bir dinamizmle gerçekleştirdiğimiz fuarlarımızı, sektörün öncü meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlemenin gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Fuar sezonu müddetince, işletmesini üstlendiğimiz İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda hemen hemen her hafta yeni bir fuar açıyoruz. Alan takvimimiz tamamen dolu. 2012, İzmir fuarcılığı açısından atılımla geçirilen bir yıl olacak. İZFAŞ olarak amacımız, İzmir’in ve bölgenin, ihracat ve istihdam potansiyeli yüksek sektörlerine yönelik profesyonel ihtisas fuarları düzenlemek. Sektörlerin fuar konusunda kararlılığı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın da destekleriyle İzmir’e yaraşır ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak fuarlar hedefliyoruz." dedi.