'yeni Kıtada Eski Türk İzleri, Mayalar ve Türlük' Konferansı

Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından "Yeni Kıtada Eski Türk İzleri, Mayalar Ve Türlük" konulu konferans düzenlendi.

'yeni Kıtada Eski Türk İzleri, Mayalar ve Türlük' Konferansı
3 Mart Konferans Salonu`nda düzenlenen konferansa; Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder Çağıran, Prof. Dr. Temel Sarıyıldız, Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Doğan konuşmacı olarak katıldığı konferansta, farklı tarihlerde Mayalar hakkında tarihçiler tarafından değişik fikirler ortaya atıldığını belirterek, yapılan araştırmaların, iki ırkınbüyük benzerlikler taşıdığını ortaya koyduğunu bildirdi. Doğan, gündemdeki bir konu olan Maya takvimine de değindi ve Maya takviminin 2012`de bitmesinin `kıyametin başlaması` değil, `dünyanın 4. dönemine girmesi` olduğunu söyledi. Maya tarihi üzerine araştırma, rapor, makale ve `Mayalar ve Türkler` konulu basılı bir eseri de bulunan Doç. Dr. İsmail Doğan, bazı kesimlerin Mayalara özellikle `gizem` yükleme peşinde olduğunu belirtti. Mayaların ilk yazılı kayıtlarının M.Ö. 4 bin yıllarına kadar sözlükayıtların ise, 10 bin yıl öncesine kadar gittiğini belirten Doç. Dr. Doğan, Mayalar`ın astronomide çok ileri seviyede olduğunu ve gökyüzü ile oldukça ilgilendiklerini belirterek, Maya takviminin 2012`de sona ermesini ise, "Önümüzdeki dönem Maya takvimi 4. dönemine giriyor. Bu dünyanın bittiği, kıyametin koptuğu anlamında değildir. Bunu maalesef bazıları dünyanın sonu deyip Mayalara bir gizem yüklüyorlar. Eğer Mayalar kıyametin kopacağını bilseydi 1526`da ülkelerini işgale gelen İspanyollara mücadeleeder, ülkelerini vermezlerdi. Maya takviminde böyle bir yorum yoktur. Takvim bir dördüncü döneme başlıyor o kadar. 2012`de dünyanın sonu iddiası safsatadır, uydurmadır, insanların duygularıyla oynamadır. Daha çok para kazanma oyunlarıdır" dedi

"MARDUK GELMEYECEK" 2012`de bir başka adıyla Nibiru olan Marduk gezegeninin 3666 yıl sonra dünyaya çarpacağı iddialarının da `saçma` olduğunu belirten Doç. Dr. Doğan şunları söyledi: "Marduk diye bir gezegen olabilir. Aynı Venüs gezegeninin dünyaya yaklaşması gibi Marduk da değişik zamanlarda yaklaşabilir. Gezegenlerin birbirine yaklaşması bir takım fiziki ve tabiat olaylarına sebebiyet verebilir. Bu durum insanların ruh hallerini etkileyebilir. Ama Marduk`un dünyaya gelip falan yere çarpacağı, dünyanın kaderini etkileyeceği hiçbir kayıtta yoktur. Bu ne Maya takviminde vardır ne de başka yerde vardır. Tamamen uydurmadır." Efsanevi Kayıp `Mu kıtası` gibi iddialarında 2012 ve Marduk iddialarından bir parça olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Doğan, "Atlantis doğrudur ama Mu uydurmadır. Atlantis vardır ama Mu efsanesi apayrı bir efsanedir" dedi. Konferansın ardından Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Çağıran, Doğan`a teşekkür etti.
Kaynak: İHA