Yükçü: 21 Aralık 2012’de Gezegenlerin Aynı Hizaya Geleceği Haberleri Bilim Dışı

Sinop Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Niyazi Yükçü, Maya Takvimi`ne göre, 21 Aralık 2012’de kıyamet kopacağına dair inanışın kıyameti işaret etmediğini, sadece yeni bir tarihin başlangıcını gösterdiğini söyledi.

Yükçü, 21 Aralık 2012`de kıyametin kopacağına dair inanışın neden olduğu tedirginliğin yersiz olduğunu belirtti.

Yükçü, 21 Aralık 2012’de bütün gezegenlerin aynı hizaya geleceği haberlerinin de tamamen bilim dışı olduğunu söyledi.

Mekatronik Öğrenci Kulübü öncülüğünde, Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Niyazi Yükçü tarafından Sinop Üniversitesi çok amaçlı salonunda, “Bilimin Işığında Astroloji ve 2012 Kıyamet Senaryoları” konulu konferans düzenlendi.

Maya Takvimi`ne göre, 21 Aralık 2012’de kıyamet kopacağına dair inanışın ayyuka çıktığını ifade eden Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Niyazi Yükçü, Maya Takvimi`nin 2012’de bitiyor olmasının kıyameti işaret etmediğini, sadece yeni bir tarihin başlangıcını gösterdiğini söyledi. Yükçü, şunları ifade etti:
“Astrolojinin tarihi Babillilere kadar dayanıyor, kahve, el, rüya ve tarot falı gibi toplum içinde yaygınlıkla rağbet gösterilen olguların, insanların gelecekten haberdar edilmesi adı altında kandırılması neticesinde rant kapısı oluşturuyor. son yıllarda oldukça popüler hale gelen Maya Takviminin 2012’de bitiyor olmasının kıyameti işaret etmediğini, sadece yeni bir tarihin başlangıcını gösteriyor. Gökyüzünün 88 kısmına takımyıldızı deniliyor ve burçlar için bu takımyıldızı baz alınıyor. Takımyıldızları, daha iyi anlaşılabilmesi için benzeri olan hayvan figürleriyle ifade edilmiştir, fakat bu durum burçların var olduğunu göstermemektedir. Astrologlar, sahtekârlık sanatçılarıdır, astroloji ve fallar sömürü aracından başka bir şey değildir. Son dönemde çok konuşulan Marduk Gezegeni de yoktur, tamamen yanlış bir yönlendirmedir.”
Yükçü, 21 Aralık 2012’de bütün gezegenlerin aynı hizaya geleceği haberlerinin de tamamen bilim dışı olduğunu söyledi. Yükçü, konuşmasına şöyle devam etti: “2012’de Güneş Sistemi`nin dev bir kara deliğin yakınından geçeceği ve gezegenimize zarar vereceği bilgisinin yanlış, çünkü cisim gezegenimizin çok uzağından geçecek. 2012’de ve sonrasında doğal afetlerin olması mümkün, fakat bu olaylar 2012 kehanetleri sebebiyle değil, daha ziyade küresel ısınma, yanlış yönetimler neticesinde oluşan savaşlar gibi etkenler nedeniyle meydana gelecektir. Tabii ki gökyüzünün ve gezegenlerin durumu hayatımızı etkiler, fakat kişiliğimizin belirlenmesinde herhangi bir etkileri yoktur. “