Milli Eğitim, Depremzede Öğrencilere Psikolojik Destek Veriyor

Van’da meydana gelen deremin ardından Muş’a getirilen öğrencilere rehber öğretmenler tarafından psikolojik destek veriliyor.

Merkez 75. Yıl Tekel Taşoluk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nu denetleyen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Turgut Karakış, depremzede öğrencilere yönelik en iyi şekilde hizmetin verildiğini söyledi.

Van depreminden sonra Muş’a getirilen öğrencilere rehber öğretmenler tarafından psikolojik destek veriliyor. Çok sayıda depremzede öğrencinin okullara yerleştirilip eğitimlerine devam etmeleri konusunda yardımcı olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Turgut Karakış, sürekli denetimler yaptıklarını söyledi. 9 depremzede öğrencinin yerleştirildiği Merkez 75. Yıl Tekel Taşoluk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda çeşitli incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Karakış, özellikle YİBO`larda kalan öğrencilere tam teşekküllü hizmetin verildiğini kaydetti.
Merkez 75. Yıl Tekel Taşoluk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu`nda görevli öğretmenlerle de bir araya gelen Karakış şöyle konuştu: “Okulumuzda yaptığımız denetimler sonucu rehber öğretmenimizin depremzede öğrencilerle bire bir ilgilendiğini gördük ve bu tablo karşısında gerçekten çok mutlu olduk. Bu sadece rehber öğretmen ile sınırlı kalmayıp bütün öğretmenlerimizin bu misyonu olsun. Bütün sınıf öğretmenlerimizin özellikle sınıflarında bulunan öğrencilerle ilgilenmelerini istiyoruz. Sınıf öğretmeni olduğunuz tüm sınıflar ile özel ilgilenmenizi istiyorum. Onlara anne baba şefkati göstermenizi istiyorum. Çünkü yatılı okulda çoğu zaman anne baba gelip göremiyor. Zaman zaman üç ay beş çocuk yalnız kalıyor. Sizden ricamız bu çocuklar ile biraz daha fazla ilgilenip biraz daha zaman ayırmanızı istiyoruz.” dedi.

Merkez 75. Yıl Tekel Taşoluk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Rehber Öğretmeni Ayşe Karatekin, tek sıkıntının öğrencilerin ailelerinden uzak olduğunu söyledi. Öğrencilerin deprem felaketini üstlerinden atıp tamamen derslerine yoğunlaştığını ifade eden Rehber Öğretmen Karatekin, gerekli her türlü hizmetin sunulduğunu ifade etti.