Bakan Dinçer, Erciş'te Öğretmen Konteynırlarını İnceledi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, deprem bölgesinde bulunan okullarda teknik incelemelerinin sürdüğünü, okulların açılıp açılmayacağı konusunda kararın daha sonra netleşeceğini söyledi.

Beraberinde Van Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Erciş`e gelen Bakan Dinçer`i, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani karşıladı. Mevlana kentte depremzedeleri ziyaret eden Bakan Dinçer, cuma namazını da TOKİ Camii`nde kıldı. Bakan Dinçer daha sonra Erciş Kaymakamlığına geçerek yetkililerle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından kısa bir açıklamada bulunan Bakan Dinçer, "Bugün biz eğitimin başlayıp başlamaması ile ilgili incelemelerimizi yapıyoruz. Henüz incelemelerimiz tamamlanmadı. Teknik ekiplerimiz incelemelerini yaptıktan sonra kararımızı netleştireceğiz" dedi.

Daha sonra Kışla Caddesi üzerindeki Erciş İşletme Fakültesi Kampüsü`nde öğretmenler için hazırlanan konteynır kenti inceleyen Dinçer, ardından Alkanat Mahallesi`nde yapımı sürdürülen 6 derslikli prefabrik okulda incelemelerde bulundu. Vatandaşların hatrını soran Dinçer, çocuklarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Dinçer`e ayrıca Kırgız asılı Türk vatandaşlarının yaşadığı Ulupamir Köyü Muhtarı Kasımbeg Varol tarafından da çapan ve kalpak giydirildi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, daha sonra Van Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Van`a hareket etti.
Kaynak: İHA