Karataşlılar Depremzede Misafirlere Aşure İkram Etti

Adana’nın Karataş İlçe Müftülüğü, Akdeniz sahilindeki Maliye Eğitim Tesisleri`nde misafir edilen 500 depremzede için `Aşure günü` programı düzenledi.

Karataşlılar Depremzede Misafirlere Aşure İkram Etti

Kur’an-ı Kerim, dualar, şiirler, kaside ve ilahilerin okunduğu programda duygulu anlar yaşandı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanılan programın açış konuşmasını Karataş İlçe Müftüsü Mehmet Fidan yaptı. Fidan, "Bu yıl Muharrem ayı ve aşure günü etkinliğimizi, acılarını yüreğimizde hissettiğimiz, Vanlı kardeşlerimizle beraber yaşamak istedik. Depremin mağdur ettiği kardeşlerimizin sorunları inşallah devletimiz ve milletimiz tarafından kalıcı bir şekilde çözülecektir. Her felaketin üstesinden gelen aziz milletimiz, bunun da üstesinden gelecektir.” dedi.
Adana Müftüsü İsmail Canbolat ise bu ayın Müslümanlar için kutsal olduğunu belirterek, “Müslümanların tövbe ve istiğfarla meşgul olduğu, hayatına çeki düzen verdiği, kendi kendini muhasebe ettiği bir aydır. Mekke’den Medine’ye göç etmek zorunda kalan Mekkeli Müslümanları Medineli Müslümanlar kardeş ilan etmiştir. Onlar evlerini paylaştılar, bağlarını, bahçelerini, iş yerlerini paylaştılar. Beraberce kardeşçe hayatlarını devam ettirdiler. Van’dan buraya gelen kardeşlerimiz, analarımız, bacılarımız, yavrularımız, çocuklarımız Medinelilerin Müslümanlara yardım elini uzattığı gibi bugün ülkemizin insanları siz kardeşlerine yardım elini uzatmaktadır. Devletimiz ve milletimiz arkanızdadır.” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda Karataş’ta ikamet eden depremzedelere ve davetlilere aşure ikram edildi. Programa, Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Karataş Müftüsü Mehmet Fidan, depremzedeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.