Sahadan Yetişen İş Adamlarından Öğrencilere Tecrübe Aktarımı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kurt, müteşebbislerin, bilgilerini devletin sağladığı imkanlar ile birleştirip üretimde bulunması gerektiğini belirterek, "Ülkemizde olduğu gibi dünyada da var olabilmek için üretmek zorunda olduğumuzu, başka bir şansımızın olmadığını sürekli hatırlamamız gerekiyor.

Sahadan Yetişen İş Adamlarından Öğrencilere Tecrübe Aktarımı
” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nde düzenlenen `İş Dünyası ve Üniversite Öğrencileri` konulu konferansta konuşan İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yetkin Bulut, “Şu ana kadar gördüklerimiz gösteriyor ki akademik hayat ile pratik hayat arasında karşılaştığımız büyük farklar var. Bu durumu ortadan kaldırmak için bilgilendirici çalışmalar yaparak, meslek hayatına yönelik farklı bakış açıları, pratik çözümler kazandırmaya ve öneriler sunmaya çalışıyoruz. Bu programdaki amacımız ise ‘Meslek yaşamında okulda edinilen bilgiler nasıl uygulanır? Karşılaştığımız sorunlar hakkında ne gibi çözüm yolları geliştirebiliriz?’ gibi sorulara cevaplar aramaktır. Bunu yaparken, sizlere somut örnekler sunmak istedik ve bunun üzerine konuklarımızı çağırdık.” diye konuştu.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kurt ise şirketine ait bir tanıtım videosunun gösterimiyle konuşmasına başladı. Özgeçmişiyle ilgili kısa bilgi veren Kurt, 27 senelik ticaret hayatına küçük yaşta başladığını, okul bahçelerinde sakız ve şeker satarak başladığı yolculukta engellerden yılmayıp, şu an iki fabrikanın sahibi olduğunu söyledi. Kurt, şöyle dedi:
“Küçük sermayeler ile başlanan ticaret hayatınızda bir marka haline gelebilirsiniz. Tabii bunu yaparken çok büyük özveride bulunmanız gerekecektir. Hiçbir şeyi küçük görmemeli, bütün başarıların küçük şeylerden doğduğunu ve büyük kayıpların da küçük şeylerden kaynaklandığını unutmamalıyız. Aza kanaat etmeli, çoğu bulabilmek içinse çok çabalamalıyız. Kendi bilgilerimizi, devletin sağladığı imkanlar ile birleştirip üretimde bulunmalıyız. Ülkemizde olduğu gibi dünyada da var olabilmek için üretmek zorunda olduğumuzu, başka bir şansımızın olmadığını sürekli hatırlamamız gerekiyor.”
TOSYÖV Samsun Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Temel Tataroğlu da satış ve pazarlamanın çok önemli ve birbirinden ayrılmaz iki kavram olduğu üzerinde durdu. Tataroğlu, ticari yaşamda insan ilişkilerinin gerek çalışma grupları, gerekse müşteri açısından çok büyük önem taşıdığını, okurken ya da iş hayatına atılırken, olabildiğince sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinde bulunmanın ve meslekle ilgili kitap okumanın faydalı olabileceğini belirtti.