Bursa’da 6 Ay Önce Kaybolan Çocuklarının Hayatından Endişe Ediyorlar

Kayseri’de bir aile, 6 ay önce Bursa’da kaybolan çocuklarının hayatından endişe duyuyor.

Bursa’da 6 Ay Önce Kaybolan Çocuklarının Hayatından Endişe Ediyorlar
En son kız arkadaşıyla kavga ettikleri için karakola götürülen gencin, karakoldan çıktıktan sonra bir daha görülmediği belirtiliyor. Aile, çocuklarının bulunması için çalmadık kapı bırakmadıklarını ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık`tan yardım istedi.

Kız kardeşi Meltem Asker, ağabeyi 25 yaşındaki Ethem Asker`in herhangi bir sorun yaşamadığını ve sürekli görüştüklerini ifade etti. İşinin iyi olduğunu anlatan Meltem, kardeşinin kayıp olma hikayesinin Temmuz ayının başında başladığını belirtti. Alınan bilgiye göre; ani bir kararla kardeşi, Bursa’da yaşayan kız arkadaşının yanına gitti. Burada kız arkadaşı ile tartışan ağabey, kız arkadaşıyla karşılıklı şikayetçi olması üzerine karakola gittiler. Karakolda ifadeleri alındı ve şikayetler geri çekildiği için ayrıldılar. Meltem Asker, karakol çıkışında ağabeyinin Bursa’ya beraber geldikleri arkadaşını arayarak geri döneceklerini söylediğini belirtti. Bu telefon görüşmesinden sonra bir daha ağabeye ulaşılamadı. Meltem, ağabeyi Ethem’in kayıp olduğu bilgisinin ise olay tarihinden iki gün sonra arkadaşının kendilerine telefon açmasıyla öğrendiklerini belirtti.

Meltem Asker, İstanbul’daki evine dönmeyen ağabeyin bulunması için hem polise hem cumhuriyet savcılığına dilekçe verdiklerini anlattı. Asker, 6 aydır yapılan çalışmada da ağabeyine ulaşamadıkları ve cep telefonu ile ilgili takipte en son karakol çıkışında sinyal alındığı ve bir daha ulaşılamadığını aktardı. Meltem Asker, olayların genelini kız arkadaşından öğrendiklerini ama akıllarında kardeşlerinin başına bir iş gelebileceği düşüncesinin yattığını söyledi.

Meltem Asker, kayıp haberinin ardından Bursa’ya gittiklerini belirterek, “Kardeşimin nerede olabileceği konusunda karakoldan itibaren güvenlik kamera görüntülerini takip ettik. Karakoldan ayrılış görüntüsü var. Ancak karakol sonrasında mobese kamerası olmadığı için takip edemedik. İstanbul’a gidiş için kullanabileceği yolları taradık. Güvenlik kameralarına baktık ama hiçbir görüntüsünü bulamadık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz.” diye konuştu.

Oğlunun fotoğrafına bakarak gözyaşı döken anne Zahide Asker ise oğlunun iki günde bir kendisini arayarak hatır sorduğunu anlatarak, “Eğer oğlum müsait olsa bizi yine arardı. Kesin başına bir iş geldi veya bir yerde tutuluyor. Çünkü o bizimle konuşmadan duramazdı. Bize bağlılığı ve sevgisi çoktu.” dedi.
Baba Albuz Asker de oğlunun biran önce bulunmasını istiyor. Akıllarına hep kötü şeyler geldiğini ifade eden baba, ölü ya da diri oğlunun bulunması için yetkililerden yardım istiyor. Baba, oğlunun aile bağlarının güçlü olduğunu ama başına bir iş geldiğinden dolayı kendilerine ulaşamadığını düşündüklerini belirtti.