Roman Vatandaşlar 'allah'ın Sadık Kulu: Barla' Filminde Buluştu

İzmir`deki Roman vatandaşlar, "Allah`ın Sadık Kulu: Barla" filmini seyretmek için biraraya geldi.

Roman Vatandaşlar 'allah'ın Sadık Kulu: Barla' Filminde Buluştu
Bediüzzaman Said Nursi`yi çok sevdiklerini belirten Romanlar, bu tür filmlerin artmasını istedi. Yenişehir Mahallesi Muhtarı ve Roman Derneği Başkanı Ali Yangır, "Biz Risale–i Nur eserlerini ve üstadımızı çok seviyoruz. Böyle bir film yapanlardan Allah razı olsun. Bize bu imkanı sağlayanlara da teşekkür ediyoruz. Bu filmi izlemek için mahalle sakinlerimizden gelen istek üzerine hep birlikte organizasyon yaptık." dedi. Yangır, filmi yaklaşık 260 kişi seyrettiklerini belirtti.

Filmde çok duygulandığını söyleyen Cemile Pamukalıcı ise, "Böyle filmler sürekli olsun. Üstad, çok zor şartlarda yaşamış. Romanlar olarak biz de onun hayatını hissederek izledik. Bu imkanları bizlere sağlayanlardan da Allah razı olsun." şeklinde konuştu. İnsanların ebedi hayatının çok önemli olduğunu vurgulayan Mustafa Sağman da, "Bunları bize gösterenlerden Allah razı olsun. Risale–i Nur küçük meseleleri değil, büyük meseleleri anlatıyor. Onun için vatandaşlarımızın anlaması, dinlemesi ve o şekilde onunla alâkadar olması memnuniyet vericidir." dedi. Çoluk çocuk seyretmeye geldiklerini anlatan Emrah Canlıaslan ise, "Değerli büyüklerimize, bizi Said Nursi ile tanıştırdıkları için teşekkür ederiz. Onu bu kadar iyi tanımıyorduk ama şimdi çok iyi anlıyoruz." diye konuştu. Sinemaya yedi otobüsle geldiklerini belirten Himmet Kızılkuyu da film devam ettikçe Roman vatandaşlar olarak gelmeye devam edeceklerini söyledi.

Filmde, Said Nursi`nin hayatının en zorlu dönemlerinden biri olan 1927 ile 1934 yılları arasındaki Barla sürgünü ele alınıyor. Barla fedakârlarının, devrin sert esen rüzgârlarına karşı onurlu duruşları animasyon diliyle anlatılıyor. Yokluklar içinde bile inancın ve azmin nasıl destansı aksiyonlar ortaya koyabileceği gösteriliyor.