Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, Bakan Günay'ı Ziyaret Etti

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, resmi ziyaretler için gittiği Ankara`da, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüştü.

Bakan Ertuğrul Günay ile eski elektrik fabrikası binasının restorasyonu hakkında görüşen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Pazartesi pazar yerinin yanında bulunan eski elektrik fabrikası binası olarak bilinen ve şu anda atıl durumda bulunan binanın bir kültür merkezi haline dönüştürülmesi için çalışmalarımız sürüyor. Projesi Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan eski elektrik binasının kültür merkezi haline dönüştürülebilmesi için restorasyon çalışmasına dair ihaleyi yılbaşında yapacağız. Bu işinmaliyetinin yarısının Bakanlık tarafından karşılanacağının sözünü Sayın Bakanımız bizzat verdi" dedi.

Başkan Sedefçi, ayrıca mayıs ayında Edirne Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 200 bin TL`ye mal olması beklenen Uluslararası Klarnet Festivali için de Bakan Günay`dan maliyetin 180 bin TL`sinin Bakanlık tarafından karşılanacağının sözünü aldıklarını söyledi.
Kaynak: İHA