Aile Boyu Otomobil Hırsızlığı

Adana`da anne, baba ve oğul önceden tanıdıkları bir kişiyi oyalayarak otomobilini çalıp hurda fiyatına sattıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Aile Boyu Otomobil Hırsızlığı
Olay, merkez Seyhan ilçesi, Döşeme Mahallesi, Dr. Ali Menteşoğlu Bulvarı`nda meydana geldi. İddiaya göre, Kemal Ç. (23), babası Ayhan Ç. (54) ve annesi Emine Ç. (46) daha önce tanıdıkları Mehmet Çınar`ın yanına gidip 27 PU 408 plakalı otomobilin içinde konuşmaya başladılar. Bu arada Kemal Ç., Mehmet Çınar ile konuşmasına karıştığını ileri sürdüğü Çınar`ın yanındaki arkadaşıyla tartıştı. Tartışma kısa sürede sokak ortasında kavgaya dönüştü. Bu arada Mehmet Çınar otomobilden aşağıya inerek tartışmayıayırmak istedi. Bu arada, anne ve baba da Mehmet Çınar`ı uzaklaştırmaya çalıştı. Kemal Ç. tartışmaya devam ederken anne ve baba Mehmet Çınar`ı olay yerinden uzaklaştırdıktan sonra Kemal Ç. otomobili alıp kaçtı. Kemal Ç. önce otomobili bir hurdacıya 250 TL`ye satmaya çalıştı. Ancak hurdacı aracın ruhsatı olmadığı için almadı. Daha sonra Kemal Ç. otomobili dayısına 150 TL`ye sattı. Bunun üzerine Mehmet Çınar, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği`ne başvurdu. Bununüzerine polis operasyon yaparak otomobili çalıp sattığı iddiasıyla Kemal Ç.`yi, hırsızlıkta çocuklarını yardım ettiği ileri sürülen anne ve babayı da gözaltına aldı

Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından "hırsızlık" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Baba Ayhan Ç. kendilerine iftira atıldığını iddia etti.
Kaynak: İHA