İzmir`in Yeni Emniyet Müdürü Ali Bilkay Oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün onayından geçen ancak Kurban Bayram tatili nedeniyle Resmi Gazete`de yayınlanamayan Emniyet Müdürleri Kararnamesi, Resmi Gazete`nin 10 Kasım tarihli sayısında yayımlandı.


İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınırken İzmir`in yeni Emniyet Müdürü ise Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay oldu. Ege Bölgesi`nde ayrıca Uşak, Manisa ve Aydın`ın da emniyet müdürleri değişti. Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir başka bir yere atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü’nün emrine alınırken, Resmi Gazete`de yayımlanan kararnameye göre; Karabük Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne, Polis Başmüfettişi Yunus Çetin de Manisa Emniyet Müdürlüğü`ne getirildi. Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş`ın ise Uşak Emniyet Müdürlüğü`ne atandığı açıklandı.

İZMİR EMNİYET MÜDÜRÜ ALİ BİLKAY
İzmir`e atanan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Ordu`nun Perşembe ilçesine bağlı Kırlı beldesinde 1958 yılında doğdu. 1974 yılında Polis Koleji`ne girdi. 1977 yılında Polis Koleji`ni bitirdikten sonra Polis Akademisi`nde eğitimini sürdürdü ve 1980 yılında mezun oldu. İlk görev yeri olarak Adana`ya atandı. Devlet Lisan Okulu`nu 1985 yılında bitirdikten sonra Misyon Koruma görevi için ABD`nin Los Angeles kentinde 2 yıl çalışıp, 1987 yılında Polis Akademisi`nde görevine devam etti. Sırasıyla Hakkari, Yozgat ve Emniyet Genel Müdürlüğü`nde çeşitli görevlerde bulundu. Son olarak Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü görevini yürütmekte iken 13 Ocak 2010 tarihli kararnameyle Sakarya Emniyet Müdürlüğü`ne atandı. Emniyet Müdürü Ali Bilkay, evli ve 3 çocuk babası. İyi derecede İngilizce biliyor.