İsrail`de Çalışan Türk İşçilerinin Vize Sorunu Çözüldü

İsrail hükümeti, ülkede faaliyet gösteren Türk şirketi Yılmazlar İnşaat gurubuna bağlı Türk işçilerinin vize sorununu çözdü.

İsrail`de Çalışan Türk İşçilerinin Vize Sorunu Çözüldü
İsrail hükümeti, ülkede faaliyette olan en büyük Türk yatırımcısı Yılmazlar İnşaat gurubuna bağlı Türk çalışanlarının vize sorununu çözdü. Dün saat 10.00`da toplanan Bakanlar Kurulu, özel gündemle Yılmazlar İnşaat gurubunun Türk çalışanlarının vize sorunlarını görüşerek çoğunluk kararı ile Türk işçilerin vize sürelerini uzatma kararı aldı. 16 yıldır İsrail`de faaliyetleri devam eden şirket, İsrail inşaat sektöründe ülkenin en büyük yerel şirketleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda İsrail`de yılınişadamı seçilen şirket Ceo`su Ahmet Reyiz Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada İsrail Türkiye ilişkilerinin önemini vurgulayarak, "`Öncelikle İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak başta olmak üzere Türkiye`nin dostluk değerini bilen ve bizi bu konu da orada destekleyen hükümet mensuplarına teşekkür ediyorum. İsrail Türkiye ilişkileri savsaklanamayacak kadar önemli ve hayati bir değere sahiptir. Politik sürece dahil edilerek ambargo uygulanması haksızlıktı, nihayet anlaşıldı" dedi

Sorunun çözülmüş olduğundan duyduğu memnuniyeti belirten, ancak hala işçi sayısının yetersiz olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Siyasi bir krize karşı haksız bir şekil de ambargo konusu yapıldık. Durum düzeltildi. Umarım iki ülke ilişkileri daha ileri seviye de birbirlerine yarar sağlayacak şekilde yeniden tanzim edilir. Bizim faaliyetlerimizi daraltmaya yönelik bir müdahale idi sayı yetersiz olsa da şimdilik durumun bu şekil de çözülmüş olması sevindirici. Bizim orada sadece Türkler değil, İsrailli, Arap veÇinli çalışanlarımız da var. Fakat sektördeki büyüklüğümüz Türk çalışan sayımızı artırmamızı gerekli kılmaktadır. Bu konuda bu sayının önümüzdeki günlerde artmasını ve Türkiye`nin döviz girdisinin yükselmesini temenni etmekteyiz. İsrail gibi önemli bir ülke de yerel şirketler içerisinde en büyük inşaat şirketin bir Türk şirketi olması benim ülkem adına ne kadar anlamlı ve büyük bir onurdur. Hükümetin de bu konu da gereken hassasiyeti bundan sonraki süreçte göstermesini ümit ediyorum" diye konuştu.
Kaynak: İHA