‘bir Çocuğun 7.2 Yazdırma İsteğini Kırmadım, Olay Çarpıtıldı’

Bayramın ikinci günü İstanbul’dan 200 kişilik sanatçı, işadamı ve siyasetçi depremin etkilediği Van’a geldi.

Bir okul bahçesinde kurulan oyun çadırında çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılıp, oyunlar oynanıp eğlenildi. Bazı çocukların yüzlerine resim öğretmeni Mustafa Yaprak tarafından çiçekler çizilip, şekiller yapıldı. Bir çocuğun isteğini kırmayıp yüzüne ‘7.2 Van’ yazdırması ve bu çocuğun gazetecilerin ilgi odağı olmasıyla diğer çocukların da yüzlerini aynı şekilde boyatması bazı medya organları tarafından ‘Depremin izini silmeye gittiler yüzlerine yazdılar’ şeklinde eleştirildi. Resim öğretmeni Mustafa Yaprak, Van’a çocukları sevindirmek, acılarını unutturmak, bayram sevinçlerine ortak olmak için gönüllü olarak gittiğini ve bir çocuğu kırmamak için talebini yerine getirmesinin çarpıtıldığını ifade etti.


AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, sanatçılar Nuray Hafiftaş, Erkan Mutlu, Ahmet Yenilmez, Dursun Ali Erzincanlı, Bedirhan Gökçe, Müjgan Gönül, Erkan Mutlu`nun da aralarında bulunduğu 200 kişilik siyasetçi, sanayici ve sanatçı grubu, depremzedelere moral vermek için Van`a geldi. Heyet, ilk olarak derneğin Van Kız Meslek Lisesi`nin bahçesinde kurduğu Çocuk Oyun Çadırı`nı ziyaret etti. Heyet, burada depremzede çocuklara bayramlık elbise, içinde çikolata ve bayram harçlığı bulunan birer kese ile oyuncak dağıttı. Çocuklar, ünlü isimlerden hediye almanın sevincini yaşadı.

Bazı çocuklar çadırdaki oyun parkında gönüllerince oyun oynayıp deprem psikolojisini atmaya çalıştı. Kimi salıncaklara bindi, kimisi kaykayda kaydı. Etkinliğe gönüllü olarak katılan resim öğretmeni Mustafa Yaprak da birçok çocuğun yüzüne, kelebek, çiçek, palyaço resimleri çizip boyayıp farklı simalara büründürdü. Çocuklar Mustafa öğretmenin önünde uzun kuyruklar oluşturup yüzlerini boyattı. Çocukların sevinçleri yüzlerine yansıdı.

‘Farklı bir düşünce, amacım yoktu, olay çarpıtıldı’

Çocukların yüzüne çeşitli resimler çizerek onların deprem acısını unutmalarına, bayram sevinçlerini ortak olmaya çalıştığını ifade eden resim öğretmeni Mustafa Yaprak, bir erkek çocuğunun yanına gelerek yanağına ‘7.2 Van’ yazmasını istediğini, çocuğu kırmamak için bu isteğini yerine getirdiğini ifade ederek şunları söyledi; “Çocuğun isteğini yerine getirip yüzüne ‘7.2 Van’ yazdıktan sonra orada bulunan kameralar bu çocuğu çekmeye başladı. Yüzüne 7.2 yazdıran çocuk kameraların ilgi odağı olunca diğer çocuklar da ilgi çekmek için onlar da ısrarla ‘7.2 Van’ yazdırdı. Onlar da tabi ilgi odağı olmak istedi.”

Olayın daha sonra ’Depremin şiddetini çocukların yüzüne yazdılar’, ‘Bu nasıl mantık?’, ‘Depremin izini silmeye gittiler yüzlerine yazdılar’ şeklinde saptırılmasına tepki gösteren resim öğretmeni Mustafa Yaprak, kendisinin orada çocukların yüzüne çiçek, palyaço çizerken bir çocuktan gelen talep ve o çocuğu kırmama adına yapılan çizimin ardında farklı bir düşünce, amacının olmadığını vurguladı. Yaprak, “Bir çocuğun isteği üzerine yazdığım 7.2 benim için çocukların yüzünde 7.2’ye rağmen biz bu bayramda mutluyuz. Huzurluyuz. Bu mutluluğumuz bozulmadı. Sevinçliyiz, bayram sevincimizi en güzel şekilde yaşıyoruz. Benim aklımda farklı bir düşünce, farklı bir amaç, farklı bir fikir yoktu. Öküzün altında buzağı aramamak gerekir." şeklinde tepkisini dile getirdi.