Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir Erciş`te

Kurban Bayramı`nı Van`ın Erciş ilçesinde depremzedelerle birlikte kutlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bayramın bütün kin ve misliyle intikam alma duygusunun nihayete ermesine vesile olmasını diledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir Erciş`te
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, bayram namazını Erciş`te Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin kurduğu çadırda kıldı. Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan Baydemir, geçtiğimiz günlerde 7.2`lik depremin yaşandığı ve derin yaraların oluşturduğu Van, Erciş ve tüm coğrafyada yaşayanların bayramını kutlayarak, "Yaşamış olduğumuz bayramın bütün kin ve misliyle intikam alma duygusunu nihayete ermesine vesile olmasınıdiliyorum" dedi. Bayramın yurdun bütün insanlarının kucaklaşmasına, barışmasına, ortak paydalarda buluşmasına ve kardeş kavgasının sona ermesine vesile olmasını dileyen Baydemir, şöyle konuştu: "İnşallah gün gelecek bu yurdun bütün insanları Türküyle, Kürdüyle kucaklaşma imkanına sahip olacak. Bunun için hep beraber çaba sarf edeceğiz. Bayramı özelikle Erciş halkıyla birlikte geçirmek istedik. Şükürler olsun ki bu bize nasip oldu." Baydemir, oyuncaklar, meşrubat ve kekten oluşan kumanyanın bulunduğu çantaları bayram hediyesi olarak çocuklara dağıttı. Belediye başkanları, daha sonra yemek çadırına geçti. Baydemir, çadıra yemek almaya gelen depremzedelere kendi elleriyle yemek dağıttı

Öte yandan Baydemir, bayram arifesinde sabaha kadar hazırlık yaptı. Çocuklara dağıtmak üzere çantalar hazırlayan Baydemir, yemek çadırının bulunduğu çevrede de temizlik yaptı. Hazırlanan oyuncaklar ile kek ve meşrubatlardan oluşan kumanyaları çantalara koyan Baydemir, bayramın çocuklar için özel bir önem taşıdığını ifade etti. Baydemir, "Amacımız yardım değil, yardım başkalarından beklenir. Biz afeti Vanlı kardeşlerimizle birlikte yüreğimizde yaşadık. Bu afet hepimizin başına geldi. Kimseden takdirbeklemiyoruz. Takdir Erciş halkınındır" diye konuştu.
Kaynak: İHA