Gaziantep`teki Tarihi Eserlere Sahip Çıkılacak

AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, yapacakları çalışmalarla bölgedeki tarihi eserlere sahip çıkılacağını söyledi.

Gaziantep`teki Tarihi Eserlere Sahip Çıkılacak
Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bölgemizde Kommagene Krallığı`ndan kalan, ortaya çıkan bir tane, iki tane de gözükmeyen olmak üzere toplam üç tarihi eser var. Bu eserler yıkılmaya yüz tutmuştu. Bu eserlerle ilgili projelendirmeyi yaptık. Yakında ihaleye çıkaracağız ve kurtaracağız. Bunların yanı sıra köy taramaları sırasında da iki tane daha eser gördüm. Onlarla ilgili çalışmaları da yakın zamanda başlatacağız ve bu tarihi eserleri kurtaracağız" dedi

Bölgemizde yol çalışmalarında çok iyi bir şekilde ilerlendiğini dile getiren Erdoğan, "Şuanda köy yollarının ortalama 30 kilometre eksiği kalmış durumda. Araban bölgesinin ki 80 kilometre. Hiçbir ilimizi, bölgemizi, ilçemizi, köyümüzü diğerlerinden geride bırakmamak üzere ajanslar kurduk. Buradaki İpekyolu Kalkınma Ajansı da bunun için kuruldu. Bu konuda da inşallah mesafe elacağız" diye konuştu. Eğitim konusunda da derslik ve fiziki yapı olarak çok ciddi tedbirler alındığını kaydeden Erdoğan, "Geçen yıl 4 bin öğretmen atandı. Bunun bin tanesi Gaziantep`e verildi. Eksiklikleri tamamlamak için gerekli bütün tedbirleri aldık. Yakında ciddi çalışmalar başlatacağız" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA