Çankaya Belediye Başkanı Tanık Kurban Satış Noktalarını İnceledi

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, kurban satış ve kesim alanı ile ilgili bilgi vererek vatandaşların bayramını kutladı.

Çankaya Belediye Başkanı Tanık Kurban Satış Noktalarını İnceledi
Mühye`de kurulan kurban satış ve kesim alanı hakkında bilgi veren Tanık, "Çankaya Belediyesi olarak, tüm Ankaralıların hizmetine sunduğumuz kurban kesim alanımızda, halkımızın bayramını en iyi biçimde geçirmesine yardımcı olacak tüm düzenlemeleri hayata geçirmiş bulunuyoruz. Kurban kesimleri için 20 dönümlük bir alanın parselasyonunu yaptık, çadırlar arası yolları asfaltlayıp, kesim ve satış alanı arasına merdivenli bağlantı yolları yaparak geçişleri kolaylaştırdık. Bu düzenlemelere ek olarak satışyapanların ve halkın yararlanabileceği duş kabinleri ve seyyar tuvaletler de tamamlandı. Kesim işlemini gerçekleştirecek sertifikalı kasaplar genel sağlık kontrolünden geçirilirken, bayram süresinde uzman veterinerler ve belediyemiz zabıtası da yurttaşlarımıza yardımcı olmak için görev başında olacaklar. Ayrıca, uzmanlar eliyle hazırladığımız Kurban Alma ve Kesim Rehberi`nin Çankaya bölgesinde dağıtımını sağladık. Böylece kurbanların sağlıklı ve uygun hayvanlardan seçilmesini, kesimlerinin usulüne uygun vesıhhi koşullarda yapılmasını sağlamaya çalıştık. Amacımız, halkımızın bayramı mutluluk içinde geçirirken kurban kesimlerini kolaylıkla ve sağlıklı yapmalarıdır" şeklinde konuştu.

Tanık, Kurban Bayramı mesajında ise, "Dünyanın ve ülkemizin `Yurtta Sulh Cihanda Sulh` özlemini dindirmeye çalıştığı şu günlerde yaşadığımız deprem acısını sararken gösterilen kardeşliği, dayanışmayı ve barışı büyütmeye yardımcı olacak bir bayram olması dileğiyle tüm inananların Kurban Bayramını kutlarız" dedi

Kaynak: İHA