Avro ve AB'nin geleceği Türkiye'nin üyeliğinde
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, avronun ve AB'nin geleceğinin Türkiye'nin üyeliğinde olduğunu belirterek, ''AB için açık adres Uzakdoğu değil, yakın doğudur. Ellerine dürbün alıp uzaklarda çare arayacaklarına, hemen yanı başlarındaki Türkiye'ye baksınlar'' dedi.

Yunanistan'ın yaşadıklarını Rumların ibretle izlemesi gerektiğini dile getiren Bağış, ''Rumlar, garantör ülkelerinin bu durumunu bile istismar edip, Yunanistan üzerinde tahakküm kurmaya çalışacaklardır. Temmuz 2012'ye kadar bu derenin altından daha çok sular akar'' dedi.
Yunanistan Başbakanının Merkel'le olan fotoğrafının basına yansımasından sonra Yunan hükümetinin referandumdan vazgeçtiğine dikkati çeken Bağış, şunları kaydetti:
''Avrupa Birliği derin bir oh çekti. Ama böyle giderse oh çekecek nefesi kalmayacak. Avrupalıların 'şimdi keşke Yunanistan yerine Türkiye üye olsaydı' serzenişlerini duyar gibi oluyoruz. Avronun geleceği de AB'nin geleceği de Türkiye'nin üyeliğinde. AB için açık adres Uzakdoğu değil, yakın doğudur. Ellerine dürbün alıp uzaklarda çare arayacaklarına, hemen yanı başlarındaki Türkiye'ye baksınlar.''
