"allah`ın Sadık Kulu Barla" Filmine Yoğun İlgi

Bediüzzaman Sait Nursi`in hayatını anlatan "Allah`ın Sadık Kulu Barla" filmi, Bitlislilerden yoğun ilgi gördü.

'allah`ın Sadık Kulu Barla' Filmine Yoğun İlgi
"Allah`ın Sadık Kulu Barla" filmi, Bitlis`in Tatvan ilçesindeki Cinemed Sinemalarında bugün gösterime girdi. Filme özellikle Bediüzzamanın Sait Nursi`nin köyü olan Hizan`ın Nurs köyündeki vatandaşların ilgi gösterdiğini belirten sinema müdürü Vedat Gül, gösterim için 120 kişi kapasiteli en büyük salonlarını ayırdıklarını ifade ederek, "Talebin fazla olması durumunda ek salon açmayı planlıyoruz. Şu anda gördüğümüz kadarıyla akşamki seanslarımız dolmuş durumdadır. Filme olan ilgi bizleri de memnun etti.Filmi izlemeye özellikle Hizan`ın Nurs köyünden gelen vatandaşlar var. Film sinemamızda 3 hafta boyunca vizyonda kalacak ancak talep olursa 6 haftaya da çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.

Yaklaşık olarak 3 haftalık sürede filmi 6 bin kişinin izlemesini beklediklerini ifade eden Gül, daha önce 5 bin izleyici ile "Hür adam" filmininin de bu rekora yaklaştığını söyledi.

Bu arada Türkiye`de `motion capture` tekniğiyle çekilen ilk uzun metrajlı animasyon filmi `Allah`ın Sadık Kulu Barla`, izleyenlerden de tam not aldı.

Hizan`ın Nurs köyünden filmi izlemek için Tatvan`a geldiğini belirten Nihat Baran, filmi izlediğinde duylandığı belirterek, "Filmi çok beğendim. Tüm hemşehrilerimizin izlemesini tavsiye ediyorum. Film, hemşehrimiz Sait Nursi`nin çekmiş olduğu sıkıntıları az da olsa gösteriyor. Bu filmler sayesinde hemşehrimiz Bediüzzaman Hazretlerinin daha fazla tanınacağına inanıyorum" diye konuştu.
Kaynak: İHA