Midyat Belediyesi 50 Depremzede Aileyi Kabul Etti

Van’da deprem bölgesini terk eden yaklaşık 50 aile Mardin’in Midyat ilçesine yerleşti.

Midyat Belediyesi 50 Depremzede Aileyi Kabul Etti

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu Vanlı aileleri kabul etti. Nasıroğlu “ Bu bir devlet sorunu, hepimiz el birliğiyle bu sorunun üzerinden geleceğiz.” dedi. Belediye toplantı salonunda aile reisleriyle bir araya gelen Başkanı Şehmus Nasıroğlu sorunlarını dinledi. Yaklaşık 320 kişinin yerleştiği ilçede kaymakamlık, belediye, STK’lar ve hayırsever vatandaşlar depremzedeler için seferber oldu.

Başkan Şehmus Nasıroğlu Vanlı misafirleriyle bir süre sohbet etti. Herkese geçmiş olsun dileklerinde bulunan Nasıroğlu, “Bu bir devlet sorunu, hepimiz el birliğiyle bu sorunun üzerinden geleceğiz. Biz belediye olarak maddi destek sağlayarak yanınıza olacağız.” dedi. Yapılan maddi destek hakkında detaylı bilgi vermeyen Başkan Nasıroğlu, belediye tarafından oluşturulan bir grup personelle evlerde tespit çalışması yapılacağını belirtti. Midyatlı vatandaşların yardımsever ve duyarlı olduğunu vurgulayan Nasıroğlu, önümüzdeki günlerde Vanlı misafirlere yapılacak maddi desteği açıklayacaklarını ifade etti. Başkan Nasıroğlu ayrıca okulda okuyan öğrenciler için de gerekli çalışma yapılması için talimat verdi.

Belediye toplantı salonunda Başkan Şehmus Nasıroğlu’nun yanı sıra başkan yardımcısı Tevfik Baysal, personel müdürü Şehmus İleri, Eğitim Bir-Sen Midyat şube başkanı Abdulkadir Altay, Din Bir-Sen temsilcisi Tevfik Acar ve Vanlı vatandaşlar hazır bulundu.

Öte yandan Midyat Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Sertaç Çelebi depremzedeler için yardım seferberliği başlatmış, birçok evin çamaşır makinesi, ani su ısıtıcısı, battaniye, halı ve gıda konusunda eksiklerin giderilmesi için çaba sarf emişti.