Edirne Belediye Meclisi’nin Toplu Ulaşım Kararı Mahkemelik Oldu

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin başkanlığında olağanüstü toplanan Belediye Meclisi’nde kabul edilen `Toplu Ulaşım Sistemi` kararı mahkemelik oldu.

Edirne Belediye Meclisi’nin Toplu Ulaşım Kararı Mahkemelik Oldu


Edirne Belediye Meclisi, 20 Ekim`de Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi başkanlığında olağanüstü toplandı. Şehir merkezinde toplu ulaşım hizmeti veren minibüsçülerin katılımıyla oluşturulmak istenen Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) kararı oylamaya sunuldu. Oylamaya sunulan karar, olağanüstü toplanan belediye meclis toplantısında kabul edildi. Oylamada ret oyu veren CHP’li Edirne Belediye Meclis Üyesi Arif Kuday, onaylanan toplu ulaşım sistemi kararının durdurulması için Edirne Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Kurulmak istenen Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nin halkın ve belediyenin menfaatlerini devre dışı bırakacağını iddia eden CHP’li Edirne Belediyesi Meclis Üyesi Arif Kuday, Ankara’ya giderek parti genel merkezinde yetkililerle görüşeceklerini belirtti. “Meclis üyelerini vesayet altına alarak sözleşme kabul ettirmek hem partinin yerel yönetim anlayışına terstir, hem de Edirne’nin geleceğini ipotek altına almaktır.” diyen Kuday, Edirne’nin geleceğini olumsuz etkileyecek bir karara imza atmak istemediklerini kaydetti. Kuday, “Edirne’mizi ve belediyemizi çok yakından ilgilendiren ve 7 Eylül tarihinde bir karar alınmasına rağmen, 20 Eylül tarihinde tekrar meclis gündemine getirilerek kamu yararı gözetilmeksizin belediye meclis üyelerini vesayet altına alarak sözleşmeyi kabul ettirmek hem partinin yerel yönetim anlayışına ters hem de Edirne’nin geleceğini ipotek altına almak demektir. Bu nedenle olağan ekim meclisinde 9 meclis üyesinin bu konunun tekrar gündeme alınmasını talep etmesine rağmen başkanımız tarafından oylamaya gerek duyulmamış ve reddedilmiştir. Bu nedenlerle Edirne İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması, kararın iptali için başvuruda bulundum. Konuyu Ankara’da partimizin yetkili organlarıyla paylaşacağız.” açıklamasını yaptı.