Anadolu Yemekleri Berlin’de Görücüye Çıktı

Türkiye’den Almanya’ya işçi göçünün 50.

yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlen 1.Geleneksel Türk Mutfağı Lezzetler Festivali Almanya’nın başkenti Berlin’de kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Berlin Kültür Müşavirliği ile Anadolu Halk Mutfağı Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği festival kapsamında Türkiye`nin yedi coğrafi bölgesinden yola çıkarak kurulan 7 stant yer alıyor. Her birinde farklı tatların sunulduğu stantlarda Anadolu halk mutfağının önde gelen çorbaları, salataları, mezeleri, ana yemekleri, pilav ve tatlıları Berlinlilerin beğenisine sunulacak.

Berlin`in en işlek meydanlarından biri olan Ku`damm Meydanı`nda bin metrekarelik alanda 7 Kasım’a kadar sürecek festivalin açılış konuşmasını yapan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Türk mutfağının uzun yıllara dayanan bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek, “Türkler olarak kendi mutfağımızın zenginliğinden tam olarak farkında değiliz. Sadece Alman dostlarımıza değil burada yaşayan Türk halkına ve bütün insanlara Türk mutfağının zenginliğini tanıtmak amacıyla böyle bir organizasyon yapıyoruz. Anadolu toprakları onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle Türk mutfağının geçmişten yani tarihten kaynaklanan bir zenginliği var. Bu zenginliği herkese göstermek ve tattırmak istiyoruz.” dedi.

Berlin Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Gözde Şahin’ de bu etkinliği gelecekte Avrupa’nın diğer başkentlerine taşımayı planladıklarını ifade etti. Özellikle Türk mutfağının yurt dışında fazla tanınmadığına değinen Şahin, “Sekiz bin yıllık Anadolu mutfağının reçeteleri incelenerek burada uygun olabilecek yemekleri tanıtıyoruz. Özellikle yurtdışında bizim mutfağımız çok tanınan bir mutfak değil. Sadece belirli yiyeceklerle tanınıyor. Amacımız insanlara çeşitliğimizi ve mutfağımızın zenginliğini tanıtmak. Bu festival gezici bir festival olarak düşünülüyor. Önümüzdeki yıllarda Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde böyle festivaller olacak. Amacımız turizmi kültür üzerinden tanıtmak.” diye konuştu.