Altuğ: Şereflikoçhisar, 2012'de Göç Veren Değil Göç Alan İlçe Olacak

Ankara’nın Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, 2012 yılını atılım yılı ilan ettiklerini belirterek, gelecek yıl Şereflikoçhisar’ın göç veren değil, göç alan ilçe olacağını söyledi.


Hakverdi Altuğ, yaptığı açıklamada, Şereflikoçhisar’da açılacak 10 yeni tuzlanın ilçenin ekonomik olarak kaderini değiştireceğini belirtti.
Hazırladıkları 5 yeni projenin 2012 yılında faaliyete geçmesiyle Şereflikoçhisar’ın ihya olacağını ifade eden Altuğ, "Şereflikoçhisar’da tuzlaların açılması aslında büyük bir katkı. Bunun yanında Şereflikoçhisar’ı ayağa kaldıracak 5 tane projemiz var. Bunların hayata geçmesiyle Şereflikoçhisar kabına sığmayacak ve ilçemiz göç veren değil, göç alan ilçe olacak." dedi.
Altuğ, 2012 yılı projelerini söyle sıraladı: "İlk olarak tuz üretimi artırılacak ve tuz ile ilgili olarak tüm üretimler sektörsel bazda yapılamaya teşvik edilecek. İkincisi Tuz Gölü merkezde olmak üzere, Tuz Gölü`nün etrafına, dünyada önemli bir kavrama sahip olan koruyarak kullanma yöntemi ile otel, hamam, kafeterya, hediyelik eşya mağazaları, tuz müzesi, çamur banyosu, güneşin batışını izlemek için kuleler, martı ve flamingoları gözetlemek için bir gözetleme kulesi yapılacak. Üçüncü olarak tuzun üretimi hakkında bilgi vermek amaçlı bir tuz üretme bölgesi kurulacaktır. Tuz Gölü’ne girişin rahatlığı için ahşaptan bir köprü yapılacaktır. Tekstile benzer bir üretim alanı yaparak 500 kişinin istihdamı planlanıyor. Hirfanlı Barajı’nın turizme kazandırmak amaçlı bir proje düşünülüyor. Hayvancılık ile ilgili çalışmalar yapılacak. Tekstil fabrikaları kurulacak."