Galler Milli Takımı Teknik Direktörünün İntiharı İngiltere`yi Yasa Boğdu

İngiliz futbol dünyası, Galler Milli Takımı Teknik Direktörü Gary Speed’in ölü bulunmasının şokunu yaşıyor.



Dün sabah evinde asılmış olarak bulunan 42 yaşındaki Speed’in, intihar ederek hayatına son verdiği tahmin ediliyor. Polis, ünlü teknik direktörün ölümünde cinayetle ilgili bir şüpheyi doğrulayacak delile rastlanmadığını bildirdi.


Speed, ölümünden saatler önce BBC`de yayımlanan Football Focus (Futbol Odağı) isimli spor programına yorumcu olarak katılmıştı. Gallerli teknik direktörün ölümü sebebiyle dün ülkede oynanan tüm futbol maçlarında saygı duruşunda bulunuldu.

Speed`in Newcastle`da forma giydiği 1998 ile 2004 yılları arasında takım arkadaşı olan Alan Shearer, "Gary girdiği her ortama ışık saçan birisiydi. Onun arkadaşı olduğum için çok şanslıyım." şeklinde duygularını açıklarken, Galler milli takımından Speed`in forma arkadaşı olan Manchester United oyuncusu Ryan Giggs ise "Yıkılmış durumdayım. Gary, futbol dünyasındaki en güzel insanlardan biriydi." diye konuştu.


Galler Hükümeti Başkanı Carwyn Jones, “Bu korkunç haberin sonrasında, Speed ailesinin yanındayız.” açıklamasında bulunurken, İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Başbakan David Cameron’un Speed’in beklenmedik ölümünden dolayı derin üzüntü duyduğu ve ailesinin acısını paylaştığı kaydedildi.


Evli ve 2 çocuk babası olan Gary Speed, Aralık ayında Galler Milli Takımı’nın başına geçmişti. 1990-2004 yılları arasında Galler Milli Takımı formasını 85 kez giyen Speed, Leeds United`ın ligde son şampiyonluğu kazanan 1992 yılı kadrosunda yer almıştı. Speed ayrıca, 2006 yılında giydiği Bolton formasıyla, Premier League`de 500. maçına çıkan ilk futbolcu unvanını elde etmişti.