Aygül Özkan: Tüm Çocuk ve Gençlere Eşit Şans Verilmeli

Aşağı Saksonya Sosyal İşler, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanlığı ile Çocuk Esirgeme Kurumu`nun verdiği ‘Çocuk Hakları’ ödülleri sahiplerini buldu.

Aygül Özkan: Tüm Çocuk ve Gençlere Eşit Şans Verilmeli
Özellikle göçmen kökenli gençlerin toplumuna uyumu için çalışmalar yapan projelerin katıldığı yarışmanın hamiliğini Aşağı Saksonya Sosyal İşler Bakanı Aygül Özkan yaptı.

Yarışma bu yıl `Geçmiş yerine Gelecek` ana teması adı altında yapıldı. Dereceye girenleri ödülleri, projeler bünyesinde gerçekleşen faaliyetlere katılan çocukların katılımıyla gerçekleşen bir törenle Bakan Özkan tarafından sahiplerine verildi.

Törende yaptığı konuşmada entegrasyonun başarılı olması için dil,eğitim ve topluma katılım gibi sorumluluk almanın önemine vurgu yapan Özkan, ‘‘Tüm çocuk ve gençlere ister erkek, ister kız, hangi renkten olursa olsun, hangi dili konuşursa konuşsun ve hangi dine sahip olursa olsun eşit şans verilmeli ve imkan sunulmalı.‘‘ dedi.

Aşağı Saksonya Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanı Johannes Schmidt’te derecye girenleri kutlayarak, ‘‘Biz bu yarışmaya katılan inisiyatifleri ve proje sunanlara teşekkür ediyoruz. Projeler çok etkileyici idi.‘‘ dedi.