Chp’li Vekiller İzmir’de Ak Parti’ye Karşı Seferber Oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı düzenlenen operasyonlar ve AK Parti’nin İzmir`de yükselmeye başlayan popülaritesi CHP İzmir milletvekillerini harekete geçirdi.

Ankara’da haftada bir toplanan CHP’li vekiller, bundan sonra İzmir’de de il ve ilçe örgütleri ile bir araya gelme kararı aldı. Kararı hemen uygulamaya geçiren CHP İzmir milletvekilleri, ilk toplantıyı parti il yönetimi ile yaptı.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, PM Üyesi Alattin Yüksel ve Hülya Güven, milletvekilleri Erdal Aksünger, Aytun Çıray, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven ile İl Başkanı Tacettin Bayır ve il yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, CHP İzmir il örgütü ile tam kadro buluşmalar gerçekleştireceklerini ve parti politikalarını halka birinci ağızdan anlatacaklarını söyledi. Sözlerine ‘Balbay’a selam olsun’ diyerek başlayan Güler, “Örgütlü ve planlı çalışmanın önemini bildiğimiz için böylesi dayanışma toplantılarına ihtiyaç duyduk. İzmir- Ankara hattının aksama olmaksızın, hızlı ve iletişimle çalışması için uğraşıyoruz. Ankara’da haftada bir toplanıyoruz. Kent ve ülke yönetimi ile ilgili fikirleri paylaşıyoruz. AK Parti’nin İzmir’e yaydığı, içi boş 35 proje var ortada. Bu projelerin de takipçisiyiz. Yakın zaman da bu söylemlerin nasıl bir seçim oyunu olduğunu açıklayacağız. İlçe ilçe yapacağımız toplantılarda, İzmir’e yönelik perspektifimizi halka da birinci ağızdan anlatacağız.” dedi.

Alattin Yüksel ise her ay farklı bir ilçede yapmayı planladıkları dayanışma ve değerlendirme toplantılarına start verdiklerini belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonun, toplantı gündemlerini değiştirdiğine dikkat çeken Yüksel, AK Parti`yi eleştirdi. Yüksel, “AKP, Türkiye’de demokrasiyi bütünüyle kaldırmak hedefinde epey bir yol aldı. Ülke geninde demokrasiyi tamamen askıya almak için İzmir’i pilot bölge seçtiler. Biz de buna karşı demokrasi mücadelemizi başlatıyoruz. İl ve ilçe örgütlerimizle, bu hedeflerinin önüne geçeceğiz. Önce örgütlerimizle, sonra da halkımız ile buluşacağız. Kendi projelerimizi anlatırken, AK Parti’nin İzmir üzerindeki baskılarını da vatandaşlarımızla paylaşacağız. Baskılara nasıl dur deriz onu konuşacağız. Biz de İzmir’den yola çıkarak tüm Türkiye’ye demokrasi anlayışımızı yayacağız.” diye konuştu.

Milletvekilleri, toplantının basına kapalı bölümünün ardından CHP Konak ilçe örgütü ile bir araya gelecek. Daha sonra ilçe örgütünün belirlediği semt ve sokaklarda esnaf ziyaretleri yapılacak.