Hekimoğlu İsmail: Yönetmen Olup Derdimi Sinema İle Anlatmak İsterdim

“Minyeli Abdullah” ve “Maznun” romanlarının yanı sıra yazdığı düşünce eksenli kitaplarla da geniş bir okur yelpazesine sahip bulunun Hekimoğlu İsmail, Cihan Medya Haber Dergisi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Felç rahatsızlığı nedeniyle vücudunu tam olarak kullanamayan Hekimoğlu İsmail, sağlığına kavuştuğunda yapacağı ilk şeyin roman yazmak olduğunu söylüyor. “Yine roman yazacağım. Bugünkü nesli yazacağım. Bugünkü neslin romanı yok. Yani, 20 ile 30 yaşındaki neslin romanını yazmamız gerekiyor. Ya sol var, ya dini kitaplar var. Bu neslin romanı yok.” diyen Hekimoğlu İsmail, bir yönetmen olup mesajlarını sinema ile vermeyi düşündüğünü Gazeteci Selçuk Kapuci`ye anlattı. “Minyeli Abdullah”ın yazarı söyleşide şunları dile getirdi:
“Senaryo yazmak isterdim. Mesela, “Bir Deliyle Evlendim” romanımı filme alacaklarmış. Senaryo yazmışlar. Getirdiler bana. Beğenmedim. Burada önemli olan İslamiyet’i anlatmaktır. İslam’ı anlatmayan film, roman, sanat eserleri benim sahamın dışındadır."
Hekimoğlu İsmail, satış rekorları kıran “Minyeli Abdullah” romanını ise maddi sıkıntılar nedeniyle Ümraniye çöplüğünde bulduğu belediye makbuzlarına yazdığını aktardı.

Hekimoğlu İsmail, 56 yılı geride bırakan yazı hayatını, mücadelesini, Bediüzzaman Said Nursi’yle tanışmasını Cihan Medya Haber Dergisi’yle paylaştı. Dergiye tüm seçkin bayilerden ulaşılabiliyor.