Chp Lideri’nden Esin Avşar’ın Ailesine Taziye Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ünlü sanatçı Esin Avşar’ın eşi Şener Aral’a taziye ziyaretinde bulundu.



Lösemi kanseri tedavisi gören Esin Afşar tedavi gördüğü Şişli Florence Nightingale Hastanesi`nde 15 Kasım 2011 tarihinde 75 yaşında hayatını kaybetti. Bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde Etiler’deki Avşar’ın eşi Aral’ın evine taziye ziyaretine gitti. Kılıçdaroğlu’nu kapının önünde Şener Aral karşıladı. Kısa bir süre burada kalan Kılıçdaroğlu daha sonra ayrıldı.

ESİN AVŞAR KİMDİR?
Esin Afşar, diplomat olan babası Nüzhet H. Sinanoğlu`nun görev yeri nedeniyle İtalya`nın Bari şehrinde doğdu. Piyano bölümünden mezun olan Afşar, piyanist olarak girdiği Devlet Tiyatroları`nda rol almaya başladı. 12 yıllık tiyatro hayatından sonra hafif müzik tarzında şarkılar söylemeye yönelen Afşar, Ruhi Su ile çalışmaya başlayınca folk müziğe ilgi gösterdi.


Afşar, 1970 yılında Türkiye`de ‘yılın en iyi şarkıcısı’ seçilirken, aynı yıl Bulgaristan Uluslararası Altın Orfe Müzik Festivali`nde üçüncü oldu. Türk Cumhuriyetleri`ne ve Moskova`ya giden 1972 yılında giden ve programlar yapan Afşar, Tokyo, Seul, Hong Kong gibi Uzakdoğu kentlerinde, İsrail, İngiltere, İtalya, Belçika, Tunus, Avustralya gibi çok çeşitli ülkelerde konserler verdi. Esin Afşar, bir çocuk annesiydi.