Ankara’daki Bursa Evinde Yıkım Çalışmaları Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ankara Kalesi burcunda yer alan Bursa evininin restorasyon çalışmalarını başlattı.

Ankara’daki Bursa Evinde Yıkım Çalışmaları Başladı

Bursa Derneği’nin Ankara Kalesi’ndeki 146 metrekarelik dernek binasının, talebi karşılamakta güçlük çekmesi üzerine devreye giren Büyükşehir Belediyesi, yandaki iki parsel üzerindeki binaları kamulaştırdı. Harabe halindeki binaların yıkılmasıyla rekonstrüksiyon çalışmalarının başlatılmasına hız verdi.
Ankara’da 10 bine yakın Bursalı bürokrat olduğunu ifade eden Başkan Altepe, Ankara ile ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla bu projeyi önemsediklerini söyledi. Ankara’daki Bursalıları bir araya getirecek olan Bursa Derneği’nin genişletilmesi amacıyla halen 146 metrekare olan genişliğin 550 metrekareye çıkacağını ifade eden Başkan Altepe, Ankara’da herkes tarafından bilinen ve adres aramaya bile gerek kalmayacak Ankara Kalesi içindeki Bursa evinin yeni bir buluşma noktası olacağını söyledi.

Binaların yıkımından sonra rekonstrüksiyon çalışmalarına başlanacağını dile getiren Başkan Altepe, “Bursa ile Ankara arasındaki sıcak diyaloglar her iki kentin spor kulüpleri arasında da yaşanıyor. Ankaragücü ile Bursaspor taraftarları zaten kardeşliğin en güzel örneklerini sergiliyor. Bundan sonra Ankara kalesi burçlarında Ankaragücü ve Bursaspor bayrakları da Türk bayrağı ile birlikte dalgalanacak. Ankara’da yaşayan Bursalılar kentimiz için projelerini yapacağımız Bursa evinde üretecek.”
Yıkım çalışmalarını inceleyen Başkan Altepe’ye eşlik eden Ankara Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı da ortak noktalarının Bursa olduğunun altını çizdi. Ankara’da yaşayan Bursalılar olarak 1993 yılında Bursa Derneği’ni kurduklarını ve kendi imkanları ile Ankara Kalesi içindeki mevcut Bursa evini aldıklarını belirten Kazancı, “Şimdi Büyükşehir Belediyemizin katkıları sayesinde yandaki iki parseli aldık ve Bursa’ya yakışır bir Bursa evi yapmak için çalışıyoruz. Katkıları nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bu arada kalede gezerken yıkım çalışmalarının Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını öğrenen, 1995-1996 yılları arasında Çevre Bakanlığı yapan Bursalı siyasetçi Hamdi Üçpınarlar’ın eşi Leman Üçpınarlar da Başkan Altepe’nin yanına gelerek bir süre sohbet etti. Kendisinin bir Bursa gelini olduğunu ve Bursa ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Üçpınarlar, Bursa evinin daha görkemli hale getirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti Başkan Altepe ile paylaştı.