Lord Wootton, Gül Çifti Onuruna Yemek Verdi

Londra’nın sembolik belediye başkanı Lord David Wootton, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül onuruna tarihi Guildhall Belediye Sarayı’nda görkemli bir yemek verdi.


Seçkin davetlilerin yer aldığı gecede Gül çiftini sarayın kapısında Lord Wootton ve eşi, Prens Michael of Kent ve eşi Prenses Michael of Kent karşıladı. Tören bölüğünü selamlayan Gül, daha sonra bando bölüğü tarafından çalınan İstiklal Marşımızı dinlemek için karşılama heyetinin yanındaki yerini aldı. Yemek öncesi Guildhall Saray defterini imzalayan Gül çifti, bunun ardından alkışlar eşliğinde salonda kendilerine ayrılan yere oturdu.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan da Gül çiftine bu tarihi gecede eşlik etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu bu programa katılmadı.
Buckingham Sarayı’nda dün Kraliçe Elizabeth tarafından verilen akşam yemeğinde olduğu gibi, bu yemekte de Abdullah Gül frak giydi. Cumhurbaşkanı Gül ve eşinin şerefine kadeh kaldırıldı. Gül ve Lord David Wootton, yemek sonrası birer konuşma yaptı. Her iki lider de Türkiye ile İngiltere arasında yeni bir sayfanın açıldığına ve ilişkilerinin her geçen gün daha da güçlendiğine vurgu yaptı.