Depremzede 54 Vatandaş Afyonkarahisar’da Misafir Edildi

Afyonkarahisar Valiliği, Van’da meydana gelen deprem felaketi sonrasında mağdur duruma düşen aileleri Afyonkarahisar’daki misafirhanelere yerleştirdi.

Depremzede 54 Vatandaş Afyonkarahisar’da Misafir Edildi
54 depremzede vatandaş, Afyonkarahisar Şeker Fabrikası Misafirhanesi ile Öğretmenevi`ne yerleştirildi.
Depremzede aileleri ziyaret eden Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, ailelere herhangi bir ihtiyaç ve sıkıntıları olup olmadığını sordu. Beraberinde; Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hanefi Erdem, İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı ile ilk olarak Şeker Fabrikası Misafirhanesi`ndeki aileleri ziyaret eden Şanlıer, ailelerle bir süre sohbet ederek, onlara hem moral verdi, hem kendilerini Afyonkarahisar’da misafir etmekten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
Ailelerin, ihtiyaç, sorun ve sıkıntılarını soran Şanlıer, ailelerin ve çocuklarının ihtiyaçlarının giderileceğini; yiyecek, içecek, sosyal ihtiyaçlarının valilik tarafından karşılanacağını belirtti.
Van’da yapımı süren deprem konutları tamamlanana kadar aileleri misafir edeceklerini ifade eden Şanlıer, “Afyonkarahisar olarak depremzede ailelerimize sahip çıkıyor ve onları en iyi şekilde misafir ediyoruz. Gerek valiliğimiz, gerek belediyemiz olsun bütün ihtiyaçları karşılıyoruz. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzdeki görevliler de ailelerle ve çocuklarla görüşerek, onların hem morallerini düzeltiyorlar hem de eksiklikleri tespit ediyorlar.“ dedi.

Şanlıer, Afyonkarahisarlılardan da bu konuda duyarlı davranarak, gerekli yardımları esirgemeyeceklerine inandığını dile getirdi.