Vali Harput: Bursa’yı Termal Sağlık Merkezi Yapacağız

Vali Şahabettin Harput, Bursa’yı sağlık turizminin Türkiye’de ki en önemli merkezi yapmak istediklerini söyledi.


Bursa Valisi Şahabettin Harput başkanlığında Heykel Valilik Binasında yapılan ‘Sağlık Turizm Toplantısı’ ile Bursa’nın şuan ki sağlık ve termal turizmi ile yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Cemal Özdemir, UÜ. Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Doruk Tıp Merkezi Başhekimi ve Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Esgin katıldı.

Toplantıda konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Bursa’mızın geleceğe dönük önemli zenginliklerinden birisi olan sıcak sularımızın ve aynı zamanda sağlık imkanlarımızın ve tesislerimizin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor." dedi.

Vali Şahabettin Harput, sahip olunan zenginliklerin Ulusal ve Uluslar arası planda değerlendirilmesi için valilikte konu ile ilgili birimler ile bir araya gelerek konuyu ele aldıklarını belirtti. Vali Harput, Bursa’mızın sağlık turizmi ile alakalı şu anki durumunu ve geleceğe dönük yapılabileceklerin masaya yatırdıklarını anlatarak, "Dış ülkelerdeki emsal uygulamalarla da örnek alarak değerlendiriyoruz. Özellikle üniversitemizin bu konudaki bilgi birikimi, Sağlık Turizmi Derneği Başkanımızın konuya samimiyetle ve inançla sahiplenmesi, Sağlık Müdürlüğümüzde oluşturulan özel ekip ve büro ve ilimizde oluşan kuvvetli bir irade Bursa’mızın geleceği adına bize ümit veriyor." şeklinde konuştu.

Bursa’nın sağlık turizmi adına çok önemli bir kazanımı kendilerine vaad ettiğine değinen Harput, "Bizim önemli ve öncelikli hedefimiz Bursa’yı sağlık turizminin, ülkemizde ki en önemli merkezi yapmak. Sağlık turizmindeki merkezden kastımız; hem medikal sağlık dediğimiz her türlü tıbbi ameliyatlar, tedaviler ve benzeri faaliyetler. Hem de termal, yani sıcak su ile gelen her türlü tedavilerin Bursa’da yapılabileceğini göstermek istiyoruz." dedi.

Bir taraftanda dış dünya ile bunu paylaşmak istediklerini ifade eden Vali Şahabettin Harput, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunun için arkadaşlarıma yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. İnşaallah gelecek günlerde daha güzel haberleri kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz."