Türsab, Hacılara Saldırı Olayının Tekrarlanmaması Temennisinde Bulundu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Suriye’de Türk hacıları taşıyan otobüse saldırı ile ilgili olayın tekrarlanmaması temennisinde bulundu.


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türk hacıları taşıyan otobüslerin Suriye`de silahlı saldırıya uğraması olayı ile ilgili olarak, “Hac ziyaretini tamamlayan ve karayolu ile ülkemize dönmesi sırasında Suriye’de saldırıya uğrayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını temenni ederiz.” dedi.
"Saldırıya uğrayanlar TÜRSAB’a bağlı özel seyahat acentesi ile giden gruptan mıydı? Bu şekilde Suriye topraklarında bulunan ya da güzergâh olarak orayı kullanacak başka kafile var mı?" sorusuna Ulusoy, "Kurumumuza kayıtlı hac organizasyonu yapan seyahat acentalarımızın turlarını hava yolu taşımacılığıyla gerçekleştirdiklerinden dolayı firmanın hangi kuruma kayıtlı olduğu tarafımızdan bilinmemektedir." cevabını verdi.
Ulusoy, TÜRSAB’a bağlı seyahat acentaları ile giden grupların bu tür olaylarla karşılaşmaması için bir önlem alınıp alınmayacağı konusunda ise “Hac organizasyonu yapan kurumumuza kayıtlı seyahat acenteleri turlarını havayolu taşımacılığı ile yaptıklarından dolayı hac zamanı süresince gerekli emniyet tedbirleri Suudi Arabistan yetkililerince sağlanmakta olup, güvenlik açısından herhangi bir zafiyete müsaade edilmemektedir.” değerlendirmesinde bulundu.