Milletvekili Ağbaba`dan Bakan Dinçer`e Soru Önergesi

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya`da ki okulların bir çoğunun olası bir depremde büyük zarar göreceğini savunarak, "Malatya`da sorumlular sorumsuzca davranarak göz göre göre faciaya davet çıkarmaktadır" dedi.

Van`da meydana gelen depremlerde çok sayıda okulun yıkılması Türkiye`de ki eğitim öğretim kurumlarının ne kadar güvenilir olduğunu tekrar gündeme getirdi. Konuyla ilgili olarak , CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in cevaplaması isteği ile TBMM`ne yazılı bir soru önergesi verildi. Ağbaba soru önergesinde Malatya`nın Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde olduğunu belirterek, okullarda eğitim gören, pansiyonlarda kalan yüzlerce öğrencinin hayatının tehlikede olduğunuvurguladı

Ağbaba geçtiğimiz günlerde Hasançelebi Lisesi`ni ziyaret etmiş, sınıflardaki derin çatlakları gördükten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Malatya`da maalesef birçok eğitim kurumunun depreme dayanıklı olmadığını resmi makamların verdiği raporlardan anlaşılıyor. Bunun üzerine önümüzdeki haftalarda yapacağım ilk iş Malatya`daki okulların depremle ilgili durumlarının araştırılması için meclise önerge vermek olacaktır" demişti.
Kaynak: İHA